Deliciu incredibil. TORT de MORCOVI. Cum să îl prepari, pas cu pas

Deliciu incredibil. TORT de MORCOVI. Cum să îl prepari, pas cu pas
Deliciu incredibil. TORT de MORCOVI. Cum să îl prepari, pas cu pas

Tortul de morcovi este o prăjitură extrem de delicioasă, specială prin ingredientele din care este realizată.

Tort de morcovi. Iată cum să prepari cel mai bun tort de morcovi. Toată lumea îţi va cere reţeta!

Ingrediente

60 g unt

2 morcovi

4 ouă

60 g făină

120 g migdale măcinate

2 lingurițe praf de copt

5 foi gelatină albă

1 cutie iaurt(= 500 g)

60 g zahăr

1 cutie smântână(= 200 ml)

1 strat superior din fondant (cca 430 g)

1 lingură zahăr pudră

12 morcovi din marțipan

Citeste si: Doliu în lumea televiziunii! O vedetă a murit într-un teribil accident! Avea doar 35 de ani

Modul de preparare

Se topește untul și se lasă să se răcească. Morcovii se curăță, se spală și se rad fin. Ouăle se separă, iar gălbenușurile se bat cu 2 linguri de apă până rezultă o spumă. Se presară zahăr și se bate până se obține o spumă densă. Se încorporează untul. Albușul se bate până devine rigid, se adaugă la spumă, apoi se adaugă făină, migdale și praf de copt și se amestecă cu morcovii.

Aluatul se așază într-o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt și se introduce în cuptorul preîncălzit la 200 °C (gaz: treapta 4, convecție 180 °C), timp de cca 20 de minute.

Hârtia se desprinde, iar biscuitul se lasă la răcit pe un grătar pentru prăjituri. Gelatina se înmoaie conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se amestecă iaurt cu zahăr. Gelatina se dizolvă, se încorporează și se lasă la rece.

Smântâna se bate până se întărește și de îndată ce crema începe să se gelifieze se încorporează smântâna.

Biscuitul se taie pe orizontală, stratul inferior se așază pe un platou pentru torturi și se cuprinde cu un inel pentru torturi. Crema se distribuie pe stratul inferior, se așază stratul superior peste acesta, iar tortul se lasă la rece timp de aprox. 3 ore. Tortul se ornează cu fondant.

Zahărul pudră se amestecă cu puțină apă până se omogenizează, iar morcovii se fixează cu acesta pe tort.

Citeste si: Tort de căpșuni fără coacere. Un desert absolut fabulos!

Citeste si: Poți face cancer din cauza unui obicei extrem de banal, pe care îl faci zilnic! Renunță, până nu e prea târziu!

Citeste si: Alimente care te pot ucide. Le consumi frecvent! Trebuie să ai mare grijă!



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum vede Andreea Bănică, rolul de părinte celebru pe care îl are pentru copilașii săi? Artista a ales ca în familia sa să dăinuie armonia, indiferent de situație! "N-are cum să reziste, clar!"

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Fanii emisiunii Casa Iubirii sunt în șoc după aceste declarații INCENDIARE: "Vreau să înțelegeți că...". Ce a putut să spună Roberta despre participarea ei, dar și despre două dintre concurentele din acest sezon: "Puteam să ies câștigătoare"

O nouă perioadă plină de evenimente pentru Culiță Sterp! Ce fotografie a apărut în mediul online, acolo unde acesta se afla alături de o frumoasă prezență feminină?

Cum arăta Cihangir Ceyhan, actorul care joacă rolul Hayri în serialul "Fata de la fereastră", când a debutat pe platourile de filmare

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies