Deliciu de sezon: omleta cu urzici


Deliciu de sezon: omleta cu urzici

Daca vrei sa ai parte de o masa delicioasa si de sezon, atunci incearca omleta cu urzici. Este delicioasa si se face rapid.

Ingrediente:

4-5 cartofi mai mici
6-7 oua
5 linguri unt
cca 300-400 gr urzici spalate si curatate
sare de mare
1 ceapa mare
piper

Mod de preparare:

1. Caramelizeaza ceapa tocata intr-o lingura de ulei de masline.
2. Pune apa la fiert. Cand da in clocot, cufunda urzicile pentru 2-3 minute. Scurge-le si lasa-le deoparte.


3. Incinge cuptorul la 170 de grade Celsius.
4. Feliaza cartofii fin.
5. Topeste untul si pune sarea si cartofii in intr-o tigaie. Amesteca in ei din cand in cand, pana cand se rumenesc. Ia-i de pe foc.
6. Unge cu putin unt o tava de copt.
7. Aranjeaza cartofii in tava, intr-un singur strat, pune urzicile deasupra, apoi ceapa si potriveste de sare si piper.

8. Bate spuma ouale.
9. Pune ouale peste urzici si baga tava in cuptor pentru 15-20 de minute.

Sursa


Abonează-te pe

Citește și:

DESCOPERĂ: Cine este, cu adevărat, MAURICE MUNTEANU. Biografie: nume real, data nașterii, vârstă, carieră

Se leagă o idilă? Anca Țurcașiu, întâlnire misterioasă cu un bărbat celebru din România!

Vremea de sambata, 4 decembrie 2021, anuntul ANM: lapovita!

Prognoza modei cu Irisha. Soare sau tunete și fulgere pentru ținutele purtate de Andreea Bălan, Cristina Ich, Feli, Iuliana Luciu, Nicole Cherry, Halsey și Monica Bellucci

Ion Șmecherul s-a stins din viață foarte tânăr! Câți ani avea, de fapt, protejatul familiei Sterp

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Urmează să te întorci la birou? Trucuri care te scapa de anxietate

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri