Deliciu de Craciun cu gust de acasa: Placinta "Scutecele lui Iisus"


Deliciu de Craciun cu gust de acasa: Placinta

Poate cele mai dulci sarbatori de iarna au loc in satele din Moldova, acolo unde gospodinele pregatesc o placinta speciala, incarcata cu miere si miez de nuca. Turta respectiva poarta numele de "Scutecele lui Iisus". Traditia cere ca turta aceasta sa fie preparata numai si numai in ajunul nasterii Domnului.

Mod de preparare

Din faina, apa si sare, facem un aluat vartos,pe care il lasam 15-20 de min. sa se odihneasca. Apoi il punem pe masa de lucru,il facem rulou pe care il impartim in rondele micute (cat o nuca mica). Fiecare rondea, o sucim intr-o foaie cat mai subtire. Foile le coacem pe plita de la soba sau pe tabla la aragaz.

Cand sunt toate coapte,le inmuiem. Intr-un bol punem apa, zahar si coaja rasa de lamaie. Amestecam bine sa se mai toapeasca zaharul. Luam cate 2 turte si cu o lingura, stropim bine cele doua turte,pe ambele parti.Le punem pe un platou si peste ele presaram zahar tos, stafide si miez de nuca.

Luam inca doua turte, iarasi le inmuiem,le asezam peste celelalte, punind iarasi zahar, stafide si miez de nuca. Tot asa procedam pana cand terminam.



O sa iasa ca un tort. Asta este povestea turtelor de Craciun!


Abonează-te pe

Citește și:

Cu ce se mănâncă APIO

A sărit la bătaie în trafic! Bianca Drăgușanu avea arme albe la ea!

Ce zodie ești dacă te-ai născut în luna OCTOMBRIE

Ce nu se poate mânca cu mâna

Ce înseamnă dacă visezi că faci dragoste

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

Ce nu se poate lua în bagajul de mână

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri