Aceasta reteta usoara de paste cu pancetta, dovleac si spanac este ceamai buna idee pentru pranz sau cina.
Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 50 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 4
Calorii per portie: 442
Ingrediente
160g de pancetta taiata in cuburi
1 lingura si jumatate de ulei de masline
750g dovleac, curatat de seminte si taiat in cuburi de 2cm
2 crengute de rozmarin, cu frunzele taiate marunt
1
sfert de lingura de fulgi de chilli
3 catei de usturoi, taiati marunt
350g fusilli
100g frunze de spanac tanar, taiat grosier
Parmezan ras, pentru a servi.
Mod de preparare
1. Pune pancetta intr-o tigaie mare si gateste timp de 5-8 minute, pana cand devine crocanta.
Indeparteaza, folosing o lingura cu gauri, lasand grasimea in tigaie. Adauga uleiul, alaturi de dovleac, rozmarin, chilli si usturoi. Pune un capac si gateste timp de 25 de minute, amestecand din cand in cand, pana cand dovleacul devine moale. Asezoneaza bine si zdrobeste incet dovlecul cu spatele unei linguri.
2. Pune la fiert o oala mare cu sare cu 15 minute inainte ca dovleacul sa fie gata si gateste pastele conform instructiunilor.
Scurge-le, pastrand apa in care au fiert. Adauga 1-2 linguri de apa in care au fiert pastele in dovleac si lasa sa fiarba timp de cateva minute. Adauga pastele in tigaie si amesteca. Pune spanacul, apoi imparte amestecul in patru fargurii. Presara pancetta si parmezanul, alaturi de piper negru.
Sursa: bbcgoodfood.com
Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 5 0 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 4
Calorii per portie: 4 42
Ingrediente
160g
de pancetta taiata in cuburi
1 lingura si jumatate de ulei de masline
750g dovleac, curatat de seminte si taiat in cuburi de 2cm
2 crengute de rozmarin, cu frunzele taiate marunt
1 sfert de lingura de fulgi de chilli
3 catei de usturoi, taiati marunt
350g fusilli
100g frunze de spanac tanar, taiat grosier
Parmezan ras, pentru a servi.
Mod de preparare 1.
Pune pancetta intr-o tigaie mare si gateste timp de 5-8 minute, pana cand devine crocanta. Indeparteaza, folosing o lingura cu gauri, lasand grasimea in tigaie. Adauga uleiul, alaturi de dovleac, rozmarin, chilli si usturoi. Pune un capac si gateste timp de 25 de minute, amestecand din cand in cand, pana cand dovleacul devine moale. Asezoneaza bine si zdrobeste incet dovlecul cu spatele unei linguri.
2. Pune la fiert o oala mare cu sare cu 15 minute inainte ca dovleacul sa fie gata si gateste pastele conform instructiunilor.
Scurge-le, pastrand apa in care au fiert. Adauga 1-2 linguri de apa in care au fiert pastele in dovleac si lasa sa fiarba timp de cateva minute. Adauga pastele in tigaie si amesteca. Pune spanacul, apoi imparte amestecul in patru fargurii. Presara pancetta si parmezanul, alaturi de piper negru.
Sursa:
bbcgoodfood.com Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro