Minciunelele, sau scovergile, asa cum mai sunt ele cunoscute in regiunea Moldovei, reprezinta un desert al copilariei. Acest tip de gogosi se deosebesc prin faptul ca au o forma diferita, lunguiata si usor rasucita.
Ingrediente
• ½ kg de faina
• 2 linguri de zahar
• 1-2 oua
• Aproximativ 100 ml apa
• Un praf de sare
• 1 plic de zahar vanilat
• Ulei
• Zahar pudra
Cum sa prepari treschi, gogosi uscate
Se amesteca toate ingredientele avand grija sa nu se obtina un aluat prea lipicios.
Se pune aluatul pe o suprafata presarata anterior cu faina si se intinde cu ajutorul unui sucitor. Apoi, se taie fasii dreptunghiulare care sunt gaurite in mijloc. Capatul dreptunghiului se trece prin cercul astfel format si va rezulta forma celebrelor minciunele.
Apoi, se adauga portiile in uleiul bine incins. Trebuie supravegheate indeaproape pentru a nu se arde, si se scot atunci cand capata o culoare aurie. Dupa aceasta, se pun pe un platou pe care se asaza un servetel pentru a absorbi excesul de ulei.
Citește și: Vlad Gherman și Oana Moșneagu se pregătesc de nuntă. Când au decis să facă marele eveniment- radioimpuls.ro