Delicios! Cea mai buna reteta de fursecuri de post fara zahar!


Fursecuri de post fara zahar ca la mama acasa pe care le poti servi in orice moment!

 

Ingrediente:
300gr faina
3linguri indulcitor
180gr margarina(80% grasime) sau unt de cocos
20gr cacao
20ml suc de portocale rece
1lingurita esenta de rom
1lingurita esenta de vanilie
1/4lingurita bicarbonat de sodiu
coaja rasa de portocala
un praf de sare
Instructiuni:
Impartim ingredientele in doua astfel: intr-un vas punem 150 gr faina, jumatate din bicarbonatul de sodiu, o lingura si jumatate de indulcitor, 90 gr margarina sau unt de cocos, coaja rasa de portocala, esenta de vanilie si 10 ml suc de portocale. Framantam un aluat omogen si il dam la rece jumatate de ora. In cel de-al doilea vas punem restul ingredientelor: faina si bicarbonatul ramas, cacao, indulcitorul, margarina sau untul de cocos ramas, esenta de rom si sucul de portocale. Framantam aluatul la fel ca si pe primul, apoi il punem la rece tot pentru jumatate de ora. Pe masa de lucru unsa cu ulei, impartim fiecare bila de aluat in doua. Intidem cu sucitorul prima bila cu cacao si separat prima bila cu aluat alb. Asezam aluatul alb peste cel cu cacao si intimdem usor cu sucitorul. Rulam foile strans si modelam aluatul usor pana obtinem un sul cu dimensiuni egale pe lungime. Cu un cutit bine ascutit taiem rondele de aproximativ jumatate de centimetru, pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le modelam usor cu degetele daca se deformeaza la taiat. Procedam la fel si cu celelalte doua bile de aluat. Coacem fursecurile in cuptorul preincalzit la foc moderat, aproximativ 25-30 de minute. Lasam fursecurile sa se raceasca complet, apoi le putem servi. Sunt mult mai fragede dupa o zi sau doua, daca rezista nemancate.
Sursa

Ingrediente:

300gr faina
3linguri indulcitor
180gr margarina(80% grasime) sau unt de cocos
20gr cacao
20ml suc de portocale rece
1lingurita esenta de rom
1lingurita esenta de vanilie
1/4lingurita bicarbonat de sodiu
coaja rasa de portocala
un praf de sare

Instructiuni:

Impartim ingredientele in doua astfel: intr-un vas punem 150 gr faina, jumatate din bicarbonatul de sodiu, o lingura si jumatate de indulcitor, 90 gr margarina sau unt de cocos, coaja rasa de portocala, esenta de vanilie si 10 ml suc de portocale. Framantam un aluat omogen si il dam la rece jumatate de ora. In cel de-al doilea vas punem restul ingredientelor: faina si bicarbonatul ramas, cacao, indulcitorul, margarina sau untul de cocos ramas, esenta de rom si sucul de portocale. Framantam aluatul la fel ca si pe primul, apoi il punem la rece tot pentru jumatate de ora. Pe masa de lucru unsa cu ulei, impartim fiecare bila de aluat in doua. Intidem cu sucitorul prima bila cu cacao si separat prima bila cu aluat alb. Asezam aluatul alb peste cel cu cacao si intimdem usor cu sucitorul. Rulam foile strans si modelam aluatul usor pana obtinem un sul cu dimensiuni egale pe lungime. Cu un cutit bine ascutit taiem rondele de aproximativ jumatate de centimetru, pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le modelam usor cu degetele daca se deformeaza la taiat. Procedam la fel si cu celelalte doua bile de aluat. Coacem fursecurile in cuptorul preincalzit la foc moderat, aproximativ 25-30 de minute. Lasam fursecurile sa se raceasca complet, apoi le putem servi. Sunt mult mai fragede dupa o zi sau doua, daca rezista nemancate.

Sursa

 


Abonează-te pe

Citește și:

Bianca Comănici de la "Puterea Dragostei" a fugit la mare! Ce s-a întâmplat cu bruneta?!

Tragedie la Casa Regală! Meghan Markle a pierdut copilul

Mihai de la 3 Sud Est se află în continuare la Terapie Intensivă. Care este starea artistului?

Laura Cosoi este în doliu! Tatăl ei a murit din cauza Covid-19

Andra Volos, apariție surpriză alături de un bărbat celebru: „Cel mai frumos sentiment e să iubești”

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Reprezentanții OMS, despre Crăciunul pe timp de pandemie: ”Este incredibil de dificil..."

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri