Delicios! Ce sa faci cu restul de mancare de la Paste

Delicios! Ce sa faci cu restul de mancare de la Paste
Delicios! Ce sa faci cu restul de mancare de la Paste

Dupa zilele de Paste ne raman mancaruri care nu au apucat sa fie mancate. Oua vopsite ramase nemancate, fripturi sau carne ramasa in frigider, piureuri, umpluturi - toate acestea se pot transforma in alte mancaruri.

Salata de miel

In cazul in care dupa zilele de Pasti ti-a mai ramas niste carne de miel, o poti folosi pentru a pregati o salata delicioasa cu laptuca sau salata si branza feta. Vei avea nevoie de 500 de grame de carne de miel fara os, cinci cani cu laptuca taiata marunt, o cana de naut, o jumatate de cana de ceapa rosie feliata, o jumatate de cana de dressing Caesar, o jumatate de cana de branza feta maruntita.

Pune carnea de miel la cuptor, intr-o tava larga, la o temperatura de 65 de grade Celsius, pentru 8-10 minute. Lasa apoi carnea sa se raceasca si marunteste-o. Taie si laptuca si ceapa rosie. Amesteca ingredientele, in afara de branza feta, prepara un dressing pe care il vei turna peste ingrediente. Deasupra pune branza feta.



Salate din oua

Daca ti-au ramas multe oua vopsite si ti-e teama sa nu se strice, transforma-le in alte mancaruri. Una dintre cele mai gustoase idei este salata din oua, pe care o poti prepara in mai multe feluri.

O varianta de salata de oua este cea care combina minim trei oua fierte tari, trei sferturi de lingurita de mustar, trei sferturi de lingura de smantana, cateva fire de ceapa verde, un castravete murat sau o felie de gogosar murat, cateva feliute de cascaval sau branza sarata si rosii sau ardei gras pentru

ornat. Taie ouale marunt sau da-le pe razatoare, taie marunt branza sarata si castravetele murat, iar alaturi toaca si ceapa verde. Amesteca ouale cu smantana si mustar, adauga branza maruntita si ceapa verde. Combina-le bine si adauga si restul de ingrediente, exceptand legumele pentru ornat. Poti adauga, daca vrei si o lingurita de maioneza. Pune sare si piper dupa gust, apoi aseaza-le intr-un castron. Continutul este apoi rasturnat pe un platou, iar deasupra se aseaza legumele taiate.


O alta salata de oua poate fi pregatita din 6 oua fierte tari, un sfert de cana de maioneza, un sfert de cana de smantana dietetica, un varf de lingurita de paprica, 1 lingura de mustar, o lingura de hrean la otet, o lingura de ceapa rosie tocata, doua linguri de sunca taiata cubulete, sare si piper dupa gust. Amsteca ingredientele si da bolul in care se afla la rece pana cand le vei manca.

De asemenea, mai poti incerca si varianta unei salate Nicoise, iar daca iti plac ouale umplute, poti pregati si niste oua umplute cu resturi de la masa de Pasti.

Sursa: acasa.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Momente cumplite pentru Loredana Groza, chiar înainte de sărbători. Tatăl artistei se află în stare gravă la spital: „Tată, aș fi vrut să auzi…”

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Clipe cumplite pentru Loredana Groza, în prag de sărbători! Tatăl artistei se află în stare gravă la spital: „Tata…fă-te bine”

Celebrul fotbalist a murit, iar lângă el era soția sa. Condițiile în care și-a găsit sfârșitul sunt DEVASTATOARE. Reacția clubului sportiv: "Ai fost mult mai mult decât un simplu căpitan. Ai fost un prieten, un model, o persoană care ne-a marcat pe toţi"

Dragoș Bucur și Dana Nălbaru, căsnicie de 20 de ani. Cum rezolvă cei doi problemele și ce i-a ținut până acum împreună: “E mult mai simplu să arunci la gunoi ceva cu o mică problemă.”

„Jocul cuvintelor cu Dan Negru”, a doua ediție specială de Crăciun, pe 25 decembrie

Profesoară de 31 de ani, înjunghiată mortal de un elev din clasa a VIII-a! Un copil de numai 4 anișori a rămas acum orfan


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies