Declarații uluitoare! Ce reacții pot apărea după a doua doză de vaccin anticoronavirus?


Emilian Imbri, managerul Spitalului „Victor Babeș” din București, vorbește despre reacțiile posibile după cea de-a doua doză de vaccin anticoronavirus.


In articol:

Emilian Imbri, managerul Spitalului „Victor Babeș” din București, a explicat ce se întâmplă cu organismul uman după administrarea celei de-a doua doze de vaccin anti-COVID-19.

Conform declarațiilor medicului, organismul va crea anticorpi, fiind alertat odată cu introducerea primei doze de vaccin în corp.

Dr. Emilian Imbri, anunț pentru toți românii!

„Nu s-a întâmplat numai la noi, dar au fost cazuri mai numeroase de reacții post-rapel decât reacțiile după prima doză de vaccinare. La noi, din 500 de persoane câte am vaccinat pe 27-28-29-30 decembrie, au fost trei persoane care au acuzat o ușoară durere la locul respectiv sau a doua zi, brațul dureros un pic în zona deltoidului.

Citeste si: S-a descoperit un nou simptom al infecției cu COVID-19!

Acum, din practic 500 de oameni vaccinați cu a doua doză, 14-15 oameni au avut manifestări mai serioase, depistabile și vizibile: febră, dureri musculare – dar dureri musculare, ca și cum ar zice omul „parcă eram bătut cu maiul”-, tuse, rinoree. Au fost o zi aceste manifestări, o zi a durat toată treaba asta, după care au dispărut aceste simptome.

N-a fost nimic mai grav. Dar este de remarcat faptul, iar eu bănuiesc că este firesc, este reacția organismului, care de data asta reacționează, creând anticorpi”, a declarat Emilian Imbri la Digi 24.

Reacții „zgomotoase” după a doua doză de vaccin anticoronavirus

reactii adverse dupa a doua doza de vaccin

Managerul Spitalului „Victor Babeș” a mai declarat că va demara o testare de anticorpi pentru a compara rezultatele imunizării între persoanele care nu au avut reacții și cele care au avut reacții adverse.

„Suntem curioși și vom face o testare pe persoane care n-au avut, după a doua vaccinare, decât o ușoară astenie, să vedem care este nivelul de anticorpi după cele zece zile de la rapel, și să facem și la persoanele care au avut o formă mai zgomotoasă, să vedem dacă există și vreo diferență de nivel de anticorpi”, a adăugat Emilian Imbri.

Medicul susține că au existat, în rândul personalului său medical,  7-8 persoane care erau infectate cu noul coronavirus în momentul în care le-a fost administrată prima doză de vaccin, care nu știau că sunt infectate.

Citeste si: Un spray nazal minune va pune capăt pandemiei de Coronavirus? Ce au descoperit cercetătorii?

„N-au știut și au dezvoltat boala la câteva zile, s-au pozitivat, a se vedea cazul dnei profesor Dorobăț, cel mai cunoscut în toată România, că la două zile după ce a făcut vaccinul, dumneaei s-a pozitivat și a făcut boala. În cazul lor, vaccinarea trebuie reluată, cu prima doză și rapel, cam la o lună după ce se vindecă”, a conchis acesta.

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Medicul Mihai Craiu, mesaj pentru cei care sunt ”în căutare frenetică de Ivermectină”: "Primul studiu serios ce arata un efect..."

Romică Țociu, anunț ȘOC după 27 de ani de căsnicie: ”Au fost trei luni îngrozitoare...”

Raed Arafat, primele declaratii după incendiul care a izbucnit la Institutul "Prof. Dr. Matei Balș": "Condoleanțe familiilor..."

COVID-19 Bulgaria: testul pentru coronavirus devine obligatoriu

Virus de 10 ori mai periculos decât Covid-19, noul pericol pentru umanitate! „Nu știm cum va evolua această boală, dacă ajunge la oameni!”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Se dublează alocațiile elevilor! Cine va beneficia de sprijinul din partea Guvernului

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri