Raed Arafat, primele declaratii după incendiul care a izbucnit la Institutul "Prof. Dr. Matei Balș": "Condoleanțe familiilor..."


Incendiul care s-a produs în această dimineață la Institutul "Matei Balș" din Capitală a făcut ravagii. Bilanțul a ajuns la patru morți iar Raed Arafat a făcut primele declarații după dezastrul provocat.


In articol:

Incendiul care a izbucnit vineri dmineață la Institutul "Prof. Dr. Matei Balș" din Capitală a lăsat în urmă patru morți. Pacienții infectați cu COVID-19 au fost evacuați, iar patru dintre ei au fost deja transferați la Institutul "Marius Nasta" din București. Raed Arafat a dat primele declarații după dezastru.

Raed Arafat, primele declarații după incendiul care a izbucnit la Institutul "Matei Balș"

Primele informații arată că incendiul a început la parterul spitalului, însă a fost declanșat imediat Planul Roșu de intervenție. La ora producerii incendiului, în clădire se aflau peste 100 de oameni. În această dimineață, Raed Arafat a făcut primele declarații.

Citeste si: COVID-19 București: S-a intrat în scenariul galben

"Condoleanțe familiilor pacienților care au murit, vorbim de patru persoane. Trei au fost găsite carbonizate și la una nu s-a reușit resuscitarea. La 05:05 a venit apelul la 112, la 5:13 a fost primul echipaj sosit, care a anunțat situația, la 5:14 a fost declanșat Planul Roșu și mobilizate mai multe forțe din partea ISUBIF, din partea Spitalului Floreasca, din partea Serviciului de Ambulanță, Poliției și Jandarmeriei.

Prim-ministrul a fost informat  de situație. La sediul MAI se află ministrul Bode, care urmărește și este în legătură cu noi.Incendiul a fost lichidat. În afară de cele 4 persoane decedate, nu mai avem persoane în stare critică, în afară de cei care au avut covid, deoarece aici avem un pavilion covid, și care au fost transportate. Urmează să se investigheze care este cauza incendiului, asupra căreia, la acest moment, nu vom specula”, au fost primele declarații ale lui Raed Arafat.

Citeste si: Virgil Musta, adevărul despre efectele adverse ale vaccinului anticovid: „Sunt mai mari șansele să faci accident de mașină”

De asemenea, comandantul intervenției a făcut declarații cu privire la desfășurarea operațiunii.

raed arafat matei bals incendiu
Raed Arafat a transmis un mesaj familiilor îndoliate[Sursa foto: Facebook Raed Arafat]

“Primul echipaj de pompieri a ajuns după 8 minute. A constatat că ardea cu flacără deschisă la parterul clădirii. Ardere generalizată cu degajări mari de fum. Am intervenit atât din exterior, cât şi din interior. S-au format echipe de căutare, salvare. Am reuşit să lichidăm incendiul şi să evacuam personalul. În afară de cele 4 persoane decedate, celelalte au fost evaluate şi transportate către echipajele de prim-ajutor. Am avut 24 de autospeciale cu apă şi spumă și 4 autoscări”, a declarat colonelul Orlando Șchiopu conform observatornews.ro.


Abonează-te pe

Citește și:

Virgil Musta, adevărul despre efectele adverse ale vaccinului anticovid: „Sunt mai mari șansele să faci accident de mașină”

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Soția lui Bordea, mărturisiri dureroase: 'Când ai prefera să mori. Când nu ai motiv să...'

Ministrul de Interne vorbește despre noi restricții în România: „La acest moment..."

Decizie de ultimă oră! Noua Zeelandă își închide granițele din cauza pandemiei de coronavirus!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Beauty
Bucle perfecte în doar câțiva pași
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri