COVID-19 Bulgaria: testul pentru coronavirus devine obligatoriu


Bulgaria înăsprește regulile de intrare în țară. Astfel, cetățenii care vor să intre în această țară trebuie să prezinte un test COVID-19 negativ.


In articol:

Conform recomandărilor Comisiei Europene, Bulgaria înăsprește regulile de intrare în țară. Astfel, din cauza pandemiei de COVID-19, cei care vor să intre în această țară trebuie să aibă un test COVID-19 negativ.

Testul pentru coronavirus, obligatoriu pentru intrarea în Bulgaria

Din data de 29 ianuarie, pentru a intra în Bulgaria, cetățenii trebuie să prezinte un test PCR negativ efectuat cu 72 de ore înainte.

Citeste si: Lockdown în Irlanda până pe 5 martie! Carantina este obligatorie!

Testul negativ pentru COVID-19 este obligatoriu indiferent de modalitatea în care se călătorește în Bulgaria, dar și indiferent de țara din care se vine.

covid 19 test
testul covid-19 va fi obligatoriu pentru intrarea în țară[Sursa foto: PixaBay]

De asemenea, la frontiere, toți cetățenii trebuie ai aibă alături un document care să confirme că nu sunt infectați cu noul coronavirus. Acel document trebuie conțină și informații despre respectivul călător, dar și laboratorul la care a fost efectuat testul.

Citeste si: Alexandru Rafila vorbește despre medicamentul care ne poate distruge sănătatea!

Excepție de la regulă fac angajații din domeniul transporturilor, șoferii dar și marinarii. Cetățenii care se află în tranzit, sunt de asemenea excluși.

test covid bulgaria
toți cetățenii care călătoresc în Bulgaria trebuie să prezinte un test COVID-19 negativ[Sursa foto: PixaBay]

Aceste reguli vor fi valabile până la sfârșitul lunii aprilie. Cu toate acestea, restricțiile impuse de pandemie vor fi ridicate treptat.

Luna februarie aduce ridicarea restricțiilor, dar și începerea școlilor și reluarea activităților din centrele comerciale. De asemenea, sălile de fitness se vor redeschide.

Valeriu Gheorghiță, despre campania de vaccinare

Valeriu Gheorghiță a făcut câteva precizări cu privire la programările pentru vaccinare anti-COVID-19.

”Începând cu data de 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele care deservesc activități esențiale pentru doza 1. Ceea ce reprezintă 35.304 persoane, vor fi reprogramate în ordinea programării din 28 ianuarie, prima zi va fi 8 februarie. 

Practic, persoanele programate în intervalul 28 ianuarie – 11 februarie se translatează cu 10 zile mai târziu, începând cu data de 8 februarie, în ordinea programării inițiale.”, spune Valeriu Gheorghiță.


Abonează-te pe

Citește și:

Virus de 10 ori mai periculos decât Covid-19, noul pericol pentru umanitate! „Nu știm cum va evolua această boală, dacă ajunge la oameni!”

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Bill Gates este de părere că următoarea pandemie va fi asemănătoare unui război: "Nu ne putem permite..."

ACEST medicament nu mai trebuie folosit! Specialiștii trag un semnal de alarmă!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Video
Cine este Damian Drăghici. „Băutura pentru mine era un instrument prin care puteam să devin foarte dezinvolt”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri