ACEST medicament nu mai trebuie folosit! Specialiștii trag un semnal de alarmă!


Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor face precizări în legătură cu un anumit medicament pe care tot mai mulți români îl cumpără.


In articol:

Cei de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor susțin că toate produsele medicale care au la bază ivermectină sunt special concepute pentru animale, iar utilizarea acestora la oameni poate avea consecințe catastrofale.

ACEST medicament nu mai trebuie folosit de oameni

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a declarat că studiile care să ateste că medicamentele pe bază de ivermectină sunt utile împotriva COVID-19 sunt în plină desfășurare.

Citeste si: Un nou virus îi ține în alertă pe specialiști! E mult mai periculos decât COVID-19

„În prezent, toate produsele medicinale veterinare care conţin ivermectină sunt autorizate doar pentru utilizarea la animale.

Acestea trebuie utilizate numai de către medicii veterinari sau sub supravegherea acestora, conform indicaţiilor specificate în prospect.

medicament preventie covid
mai mulți cetățeni au început să cumpere acest medicament după ce au aflat că poate ajuta în prevenirea infecției cu SARS-CoV-2[Sursa foto: PixaBay]

În România pot fi comercializate doar produse medicinale veterinare autorizate pentru comercializare de către Institutul pentru Controlul Produselor Biologice şi Medicamentelor de Uz Veterinar (ICBMV) (…)

În ceea ce privește utilizarea ivermectinei la oameni în combaterea COVID-19, precizăm faptul că sunt în desfăşurare numeroase studii clinice umane, studii care au fost înscrise în Registrul Uniunii Europene al trial-urilor clinice.

Odată ce respectivele studii vor fi finalizate, în funcţie de rezultatele obţinute, acestea pot sta la baza depunerii unor cereri de autorizaţii de punere pe piaţă a medicamentelor de uz uman pe bază de ivermectină în scopul combaterii COVID-19.

Citeste si: Carmen Hara vorbește despre sfârșitul pandemiei. Ce spune celebra clarvăzătoare?

Vă avertizăm ca utilizarea la oameni a produselor medicinale veterinare care conţin ivermectină poate avea consecințe dintre cele mai grave asupra sănătăţii umane”, se arată într-un comunicat de presă al ANVSA.

specialisti avertizari
acest medicament nu mai trebuie folosit împotriva COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

De asemenea, ANVSA menționează că doare medicii veterinari autorizați au dreptul de a elibera rețete care au la bază ivermectină, însă tot mai mulți români își procură medicamentele care pot fi folosite doar la animale.

„În primul rând, este un tratament folosit în aria veterinară și nu este aprobat nicăieri în lume pentru a fi folosit pentru pacienți umani. În al doilea rând, este foarte interesantă această abordare socială în care punem la îndoială vaccinul Pfizer, vaccinul Moderna, care au primit aprobare de la Agenția Europeană a Medicamentului și de la FDA (n.r. Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente), dar luăm un medicament care nu este aprobat pentru a fi folosit la oameni”, a declarat Radu Țincu.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Bill Gates, despre conspirațiile de care este acuzat: „Va trebui să ne educăm..."

O veste tristă despre Celine Dion! La doar 40 de kilograme, organismul ei aproape că a cedat

Decizie de ultimă oră! Noua Zeelandă își închide granițele din cauza pandemiei de coronavirus!

Carmen Hara vorbește despre sfârșitul pandemiei. Ce spune celebra clarvăzătoare?

Virgil Musta, despre cei infectați după administrarea vaccinului anticoronavirus: ”Protocolul românesc recomandă să se prezinte pentru rapel la 28 de zile după izolare"

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Nicole Cherry, primele detalii despre botezul fiicei sale! Când va avea loc marele eveniment

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri