Virgil Musta, despre cei infectați după administrarea vaccinului anticoronavirus: ”Protocolul românesc recomandă să se prezinte pentru rapel la 28 de zile după izolare"


Doctorul Virgil Musta a explicat ce se întâmplă cu cei care se infectează cu Sars-Cov-2 după ce le este administrată prima doză de vaccin.


In articol:

După efectuarea primei doze de vaccin s-au înregistrat mai multe cazuri de infectări cu noul coronavirus. Cei aflați în această situație se întreabă care sunt condițiile în care se mai pot prezenta la centrul de imunizare pentru a efectua rapelul.

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, a declarat pentru B1.ro

că procedura pentru cei depistați pozitiv în intervalul de timp dintre administrarea primei doze de vaccin și efectuarea rapelului este următoarea:

Există trei atitudini în acest sens. Protocolul american prevede că toate aceste persoane pot face rapelul după ce ies din izolare dacă nu mai au simptome, adică în situația în care starea generală este una bună.

Protocolul european recomandă ca la 28 de zile de la depistare aceste persoane ar putea face rapelul.

Protocolul nostru sau discuțiile din România referitoare la acest caz precizează că rapelul trebuie făcut la 28 de zile de la finalizarea izolării. Deci 28 de zile după ce trec cele 14 zile de izolare”, a declarat medicul Virgil Musta.

Citeste si: Virgil Musta, adevărul despre efectele adverse ale vaccinului anticovid: „Sunt mai mari șansele să faci accident de mașină”

Cum se explică infectările după vaccinarea anti-COVID-19?

vaccin anticoronavirus

Conform studiilor, imunizarea în urma vaccinării apare la aproximativ 10-14 zile după prima administrare, iar răspunsul protector apare la 7 zile după a doua administrare( după rapel).

Există posibilitatea unei infectări cu virusul SARS-CoV-2 după administrarea primei doze, întrucât în acea perioadă încă nu a apărut răspunsul imun.

Într-o altă situație, persoana în cauză, în momentul vaccinării, se poate afla în perioada de incubație sau poate fi deja infectată, aflându-se în fază asimptomatică.

Citeste si: Anunțul specialiștilor: poți răspândi virusul SARS-CoV-2 chiar și după vaccinare

Eficacitatea vaccinului produs de BioNTech/ Pfizer, conform studiilor clinice, este de 95%. Înseamnă că există un număr mic de persoane care încă pot să dezvolte boala după vaccinare. S-a dovedit faptul că protecția față de formele severe este de aproape 100%.

 

 

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Alexandru Rafila vorbește despre medicamentul care ne poate distruge sănătatea!

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Lockdown în Irlanda până pe 5 martie! Carantina este obligatorie!

Ministrul de Interne vorbește despre noi restricții în România: „La acest moment..."

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Video
Cine este Damian Drăghici. „Băutura pentru mine era un instrument prin care puteam să devin foarte dezinvolt”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri