Lockdown în Irlanda până pe 5 martie! Carantina este obligatorie!


Premierul irlandez Micheal Martin a anunțat că cel de-al treilea lockdown se va prelungi în Irlanda până pe 5 martie.


In articol:

Irlanda este nevoită să prelungească lockdown-ul din cauza numărului mare de infectări înregistrate în ultima perioadă. Premierul Micheal Martin a făcut anunțul marți, precizând că urmează măsuri de carantină obligatorii petru combaterea virusului SARS-COV-2.

Citeste si: 4 simptome ale infectării cu virusul SARS-CoV-2 despre care nu am mai auzit până acum

„Guvernul a decis să prelungească toate restricţiile actuale până la 5 martie pentru a reduce numărul de persoane infectate”, a declarat premierul irlandez, conform afp.com

Lockdown-ul, prelungit în Irlanda

lockdown prelungit in irlanda

„Mesajul adresat oamenilor pentru următoarele şase săptămâni este foarte simplu: rămâneţi acasă, nu călătoriţi”, a subliniat acesta, conform sursei menționate.

Citeste si: Ministrul de Interne vorbește despre noi restricții în România: „La acest moment..."

Important de menționat este faptul  că magazinele neesenţiale, barurile, restaurantele şi şcolile vor rămâne închise. Vor fi prelungite măsurile luate la începutul lunii ianuarie, după ce Irlanda a înregistrat un număr de 2.997 de decese cauzate de noul coronavirus, raportat la o populaţie de cinci milioane de locuitori.

De asemenea, „oricine intră din străinătate va fi supus unei carantine obligatorii”, a declarat vicepremierul Leo Varadkar.

Se pare că vor exista și   „câteva excepții”, arată sursa menționată.

 

Varadkar a explicat că, în cele mai multe cazuri, cei care vor sosi în ţară, vor putea să intre în carantină la domiciliu, dar că „acest lucru va fi obligatoriu pentru prima dată şi nu va mai fi cu titlu de recomandare”.

Cu alte cuvinte, toate persoanele care vor veni din Brazilia şi Africa de Sud vor trebui să se supună carantinei obligatorii „în unităţi speciale”, transmite  premierul.

Persoanele venite din alte ţări, care nu prezintă un test negativ realizat în urmă cu mai puţin de 72 de ore, vor trebui, în egală măsură, să intre în carantină în hoteluri special amenajate, după spusele acestuia.

Călătoriile pe termen scurt, care nu necesită viză, din Africa de Sud sau America de Sud vor fi interzise ”cel puţin” până la 5 martie, a indicat premierul Martin. Este pentru prima dată când aceste noi restricţii se vor aplica tuturor porturilor şi aeroporturilor din Irlanda, inclusiv celor din Irlanda de Nord.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Ministrul de Interne vorbește despre noi restricții în România: „La acest moment..."

Despărțire bombă în showbiz!? Ce se întâmplă în relația lui Theo Rose din cauza certurilor

4 simptome ale infectării cu virusul SARS-CoV-2 despre care nu am mai auzit până acum

Raed Arafat, despre relaxarea restricțiilor: ”Noi spunem că ne relaxăm..."

Coordonatorul campaniei de vaccinare din Israel, despre administrarea primei doze: „Mai puţin eficientă decât am crezut”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Cum sa iti sporesti increderea in tine si sa fii mai fericita

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri