Se ridică restricțiile de sâmbătă, ora 00.00? Informații de ultimă oră


Prefectul Bucureștiului, Traian Berbeceanu, a făcut anunțul mult așteptat de toți românii.


In articol:

Traian Berbeceanu a declarat că, până la finalul săptămânii, Comitetul pentru Situații de Urgență va lua o decizie clară în privința restricțiilor impuse de autorități în urma izbucnirii pandemiei de Coronavirus.

Cel mai probabil, Comitetul pentru Situații de Urgență al municipiului București, va fi convocat în ședință la sfârșitul acestei săptămâni, pentru a fi stabilite direcțiile pentru următoarele luni.

Deja se preconizează o posibilă decizie de relaxare a măsurilor sanitare în București, ca urmare a scăderii numărului de infectări înregistrate în ultima perioadă.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu, noi reguli pentru campania de vaccinare! Va fi introdusă o nouă etapă!

„Este îmbucurător faptul că azi am avut un indice de incidenţă de 2,96 la mie.

Într-un interval următor de 48 de ore vom monitoriza indicele de incidenţă, gradul de infectare şi în situaţia fericită, pe care ne-o dorim şi noi, şi mâine şi poimâine  incidenţa va fi sub 3 la mie, poimâine vom convoca Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă şi vom propune adoptarea unei hotărâri prin care să relaxăm o parte din măsurile aflate în vigoare la acest moment, atât cât reglementările legale ne permit”, a declarat, miercuri seara, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, prefectul Bucureştiului, Traian Berbeceanu.

Ce măsuri ar putea intra în vigoare la sfârșit de săptămână

Berbeceanu anunta ca se ridica restrictiile

În cazul în care ședința Comitetului va fi fixată vineri, 22 ianuarie, decizia de relaxare a măsurilor va fi pusă în aplicare chiar a doua zi.

Citeste si: Raed Arafat anunță ce se va întâmpla după 8 februarie! Se ridică restricțiile?

„Măsurile vor intra în vigoare începând cu ora 00.00 a zilei de sâmbătă”, a mai precizat Berbeceanu.

Potrivit declarațiilor prefectului, este vorba despre permiterea funcţionării cu o capacitate de maxim 30% a instituţiilor/sălilor de spectacol, teatrelor şi cinematografelor, redeschiderea activităţilor „la interior” a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, sălilor de jocuri de noroc etc., în limita a maxim 30% din capacitatea unităţii, precum şi permiterea activităţilor cu publicul, până în limita a 30% a spaţiului.

„Din fericire, printr-un efort comun al cetăţenilor municipiului Bucureşti, în primul rând, dar şi al autorităţilor, incidenţa infectării cu COVID-19 a scăzut la 2,96/la o mie de locuitori. Sunt veşti care nu pot decât să ne bucure! (…) Facem un apel la respectarea cu stricteţe, în continuare, a măsurilor aflate în vigoare, astfel putând ca, în curând, măsurile de relaxare să fie şi mai generoase”, a scris prefectul pe pagina sa de Facebook.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Premierul Florin Cîțu, noi reguli pentru campania de vaccinare! Va fi introdusă o nouă etapă!

Soțul Monicăi Pop, ”umilit” de soție! Totul pleacă de la banii câștigați

COVID-19 București: S-a intrat în scenariul galben

Starea de Urgență este prelungită cu încă o lună! În ce țară s-a luat această decizie?

Raed Arafat anunță ce se va întâmpla după 8 februarie! Se ridică restricțiile?

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

CITEȘTE: Cu ce se albește talpa la adidași

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri