Premierul Florin Cîțu, despre pensiile românilor: „Vom vedea dacă..."


Florin Cîțu vorbește despre majorarea pensiilor dar și despre schimbarea legii salarizării unitare. Ce a declarat premierul?


In articol:

Premierul Florin Cîțu a declarat că "bugetul pentru 2021 creşte deja cu aproape 8 miliarde lei faţă de anul trecut”, plus o creştere de la alocaţii, cea de anul trecut plus cea anul acesta încă aproape 3 miliarde lei”. De asemenea, premierul susține că vor fi schimbate legea salarizării unitare dar și legea pensiilor.

Premierul Florin Cîțu, despre creșterea pensiilor

Premierul Florin Cîțu a făcut precizări cu privire la pensiile care vor fi indexate cu rata inflației. 

„În acest moment, şi am mai spus public acest lucru, ne uităm la modificarea a două legi care au creat probleme sustenabilităţii finanţelor publice în România. Repet. Bugetul se construieşte pe legislaţia în vigoare. Dacă legea spune acest lucru, atunci se va face acest lucru.

La legea pensiilor este vorba de contributivitate şi acesta este principiul de la care pornim. La legea salarizării este vorba de a introduce mai multă eficienţă în administraţia publică. E vorba şi de a lega performanţa de veniturile de performanţă. Pe lângă faptul că vrem să avem o ierarhizare clară, ar trebui să introducem şi nişte indicatori care să fie conectaţi  la aceste venituri. Deci creşterea veniturilor să nu mai fie o decizie politică în fiecare an, ci să fie legată de performanţa economiei” ”, a menționat premierul.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu, noi reguli pentru campania de vaccinare! Va fi introdusă o nouă etapă!

florin cîțu declaratii pensii
Florin Cîțu declară ce se va întâmpla cu pensiile românilor[Sursa foto: PixaBay]

„În acest buget, costul cu pensiile în bugetul pentru 2021 creşte deja cu aproape 8 miliarde lei faţă de anul trecut. 8 miliarde înseamnă cam 0,8% din PIB plus o creştere de la alocaţii, cea de anul trecut plus cea anul acesta încă aproape 3 miliarde lei, vorbim de 1,1% din PIB suplimentar faţă de ceea ce aveam anul trecut la buget.

Deci cheltuieli în plus. De aici pornim construcţia bugetului de anul acesta, pe legislaţia în vigoare bineînţeles”, a declarat Florin Cîțu.

Citeste si: Legea este oficială! Acești salariați se vor putea pensiona la 57 de ani

Vorbim de legea salarizării unitare  care a pornit şi a fost prezentată în spaţiul public ca o lege care elimină inechităţile din administraţia publică şi a creat mai multe probleme, prin tot felul de excepţii care au apărut în ultimii ani. Ştiţi bine că atunci când a fost prezentată această lege se spunea că preşedintele României are salariul cel mai mare şi de acolo pornim cu restul salariilor. Nu mai este aşa, preşedintele României nu mai are salariul cel mai mare şi trebuie să reanalizăm această lege a salarizării. Legea pensiilor, această coaliţie a spus din primul moment – vrem să avem o lege a pensiilor bazată pe contributivitate. Atunci bineînţeles că sunt două legi la care lucrăm şi forma finală o vom vedea în perioada următoare”, a mai spus Florin Cîțu.

florin cîțu
Florin Cîțu declară că vor fi schimbate legea salarizării unitare și legea pensiilor[Sursa foto: Facebook Florin Cîțu]

Florin Cîțu a vorbit și despre o nouă lege a pensiilor: „Vom vedea dacă suntem gata cu o nou lege a pensiilor în această perioadă şi putem să o aplicăm până atunci, dar bugetul se construieşte pe legislaţia în  vigoare”, a spus premierul.

 

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Anunțul specialiștilor: poți răspândi virusul SARS-CoV-2 chiar și după vaccinare

Iulia Vântur, declarație ȘOC despre Salman Khan! Exclude total orice colaborare

Se redeschid restaurantele, barurile, cinematografele și sălile de jocuri în București! Decizia va fi aplicată de luni!

Cine se poate vaccina în etapa a II-a fără programare? Ce decizie s-a luat?

COVID-19 Israel: Se prelungește carantina, iar măsurile sunt extrem de stricte

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Viviana Sposub, declarații neașteptate după ce a intrat în competiția „Bravo, ai stil! Celebrities” „Sunt extenuată...”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri