De ce preferă chef Ștefan Popescu să folosească uleiul de măsline și care sunt mâncărurile pregătite cu acest ulei? „Nu este recomandat să fie adus la temperaturi înalte.”

De ce preferă chef Ștefan Popescu să folosească uleiul de măsline și care sunt mâncărurile pregătite cu acest ulei? „Nu este recomandat să fie adus la temperaturi înalte.”
De ce preferă chef Ștefan Popescu să folosească uleiul de măsline și care sunt mâncărurile pregătite cu acest ulei? „Nu este recomandat să fie adus la temperaturi înalte.”

Chef Ștefan Popescu a mărturisit de ce preferă să folosească uleiul de măsline la diferite mâncăruri.

Chef Ștefan Popescu, cunoscutul și îndrăgitul bucătar, regăsit pe micile ecrane în juriul unui show culinar și activ pe rețelele de socializare, împărtășește de fiecare dată din secretele pe care le are în bucătărie. Atunci când urmăritorilor li se pare ceva prea greu, bucătarul vine de fiecare dată cu soluții pentru ca timpul folosit în pregătirea mâncării să fie unul cât mai scurt. De această dată, bucătarul a vorbit despre uleiul de măsline și de ce preferă să-l folosească în foarte multe combinații.

A spus despre acesta că nu trebuie să ajungă în punctul de ardere, cum ar fi pregătirea șnițelelor de pui, însă preferă să-l folosească în foarte multe moduri. “ Îmi place aroma uleiului de măsline. Este foarte aromat, foarte gustos. Poate fi gătit la temperaturi mai mici de 190 de grade, până la punctul de ardere. Gătesc cu ulei extravirgin. Îl folosesc să marinez. De exemplu, marinez carnea în ulei de măsline.
Sau peștele, creveții, gătesc cu el ardeiul, legumele. Nu este recomandat uleiul de măsline să fie adus la temperaturi înalte, cum ar fi să faci șnițele de pui. N-o să le faci niciodată cu ulei de măsline. Dar există un ulei de măsline care poate fi gătit la temperaturi mai mari, până la 240 de grade.”,
a spus chef Ștefan Popescu.

Mâncărurile pe care chef Ștefan Popescu preferă să le gătească folosind ulei de măsline

Citește și: Rețeta de dulceață de ardei iute a lui chef Ștefan Popescu! „Mie îmi place foarte mult să o mănânc cu brânză, ceea ce vă recomand și vouă, dar în special, cu carne este un deliciu.”

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citește și: Soacra lui chef Ștefan Popescu, sfaturi despre cum să alegem carnea din magazin: “Culoarea trebuie să fie roz spre roșu.”

Chef Ștefan Popescu a dezvăluit și câteva preparate pe care le pregătește, de regulă, folosindu-se de acest ulei și a dat câteva idei celor care își doresc să gătească mai ușor. Uleiul de măsline este foarte versatil, din spusele acestuia, așa că se află printre preferințele lui în bucătărie.  “Uleiul de măsline este foarte versatil pentru că poate fi folosit în tigaie, poate fi folosit într-o salată, doar să-l amesteci cu pastele, de exemplu, Poate fi folosit în multe moduri, iar eu recunosc că îmi place să-l folosesc în toate modurile posibile.

Nu fac șnițel cu el, asta este clar.”, a mai spus bucătarul.

Citește și: Un nou concurent intră în „Casa iubirii”! Aflați cum reacționează fetele marți, 15 octombrie, de la 10:00 și 16:30, doar la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Știrea momentului în România! E GRATIS!- stirilekanald.ro

@chefstefanpopescu Indiferent dacă îl folosești pentru sotarea legumelor, marinarea cărnii sau pregătirea unui dressing fresh pentru salată, uleiul de măsline extravirgin adaugă o aromă mediteraneană autentică în preparate #uleidemasline #ulei #chef #cooking #recomandari #retete ♬ original sound- Chef Stefan Popescu



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Chef Ștefan Popescu dezvăluie care este secretul pentru un sos cheddar, perfect pentru gustările tale

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”

Ce se întâmplă cu mașinile primite de la Ion Țiriac?! David Popovici nu s-a sfiit să recunoască: "Prefer să conduc maşina mea obişnuită"

Claudia Puican, despre începuturile relației cu Armin Nicoară, la “În oglindă”

Dan Negru, mesaj de Sf. Parascheva: „Recunosc, sunt un pupător de moaște.” Ce le transmite prezentatorul credincioșilor care se află acum la Iași

Ce este "blestemul" veșmintelor Sfintei Parascheva. Ce să faci pentru a nu atrage ghinionul


Cookies