De ce ai mereu picioarele reci. Nu ignora aceste simptome

Picioarele reci sunt, de regula, un lucru firesc, mai ales daca fenomenul apare ca raspuns la temperaturile scazute sau la o anumita doza de anxietate.

Totusi, picioarele reci pot fi si un semnal al diverselor probleme de sanatate precum circulatia deficitara a sangelui sau diabetul, dar si un efect secundar al fumatului sau consumului de alcool in exces. Picioarele reci nu reprezinta o afectiune sau o boala, insa pot fi un element-cheie in stabilirea unor diagnostice.

Principalele motive ale picioarelor reci

    Unul dintre motivele pentru care ai tot timpul picioarele reci este transpiratia in exces. Trebuie sa ai mare grija deoarece hipertiroidismul, de exemplu, poate cauza aparitia transpiratiei excesive.
    Un alt factor implicat in temperatura scazuta a membrelor inferioare este circulatia sanguina deficitara. Mai grav este faptul ca circulatia incorecta a sangelui are drept consecinta o scadere a temperaturii corpului si, implicit, o lipsa de oxigen catre tesuturi.
    Diabetul, ateroscleroza si boala arteriala periferica sunt asociate cu circulatia proasta a sangelui.
    Picioarele reci pot fi, de asemenea, un semn al circulatiei sangvine deficitare la nivel periferic, mai exact, boala arteriala periferica, numita si boala vasculara periferica, ce reprezinta ingustarea sau obstructia arterelor datorita unor depozite de grasime si colesterol pe peretii arterelor, fapt care limiteaza fluxul de sange catre extremitati. Pe masura ce aceste depozite se formeaza pe interiorul peretilor arteriali, ele ingusteaza calea de trecere a sangelui.

Sursa
 

viewscnt

Pentru tine

Parteneri