Cum se pune corect conopida la murat. Rețetă simplă pentru iarnă


Conopida murată este un adevărat deliciu în sezonul rece. Iată o rețetă simplă, prin care poți obține cea mai bună conopidă, care va rezista toată iarna.


In articol:

Toamna și-a intrat deja în drepturi, iar gospodinele știu că a început sezonul murăturilor. Acum este momentul pentru a umple cămara cu cele mai bune legume murate. Conopida nu trebuie să lipsească de pe lista dumneavoastră. 

Cea mai simplă rețetă pentru conopidă murată

Conopida murată este delicioasă și în plus, aduce și foarte multe beneficii organismului. Această legumă conține sulforafan, care aută în prevenirea cancerului. Nu mai vorbim despre toate vitaminele și mineralele din conopidă, care întăresc sistemul imunitar. 

Așadar, nu aveți nicio scuză să nu puneți pentru la iarnă câteva borcane de conopidă murată, din care să mâncați pe întreaga durată a sezonului rece. 

Iată ingredientele de care aveți nevoie:

  • 3 kilograme de conopidă
  • morcovi
  • sfeclă roșie
  • usturoi
  • boabe de piper
  • boabe de muştar
  • sare grunjoasă
  • rămurele de cimbru
  • frunze de ţelină
  • foi de dafin

Curățați conopida de frunze și dați la o parte și cotoarele. Într-o oală mai mare, puneți apă la fiert și adăugați sare în ea. La fiecare litru de apă puneți o lingură de sare. De asemenea, puneți și boabe de piper și de muștar. Aveși grijă ca apa să nu fiarbă, ci doar să se încălzească suficient de mult, încât sarea să se topească. 

Așezați conopida în borcane, puneți și rondele de morcovi, bucățele de sfeclă roșie, frunze de țelină, cimbru, foi de dafin, căței de usturoi și boabe de piper. Turnați apă în fiecare borcan, astfel încât zeama să fie egală cu jumătate din volumul borcanului. Puneți capacele, înfiletați-le bine și lăsați conopida în cămară. Aceasta va fi murată în cel mult două săptămâni. 

Beneficiile conopidei murate

Așa cum vă spuneam, conopida murată este un aliment care nu trebuie să lipsească din alimentația noastră, mai ales în sezonul rece, când organismul are nevoie de mai mulți nutrienți pentru a rezista. Conopida este bogată în potasiu, care ajută sistemul cardio-vascular. 

De aceea, este indicat să mâncați constant conopidă, pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge. În plus, datorită potasiului pe care îl conține, conopida vă reglează ritmul cardiac, dar și tensiunea arterială. 

Tot conopida vă poate fi de ajutor atunci când vă confruntați cu probleme inflamatorii. Conține vitamina C, vitamina K, riboflavin, niacin, magneziu, fosfor, fibre, vitamina B, acid folic, dar și mangan. 

Toate acestea sunt de un real ajutor și pentru sănătatea creierului. Conopida este recomandată și în cazul femeilor însărcinate, pentru că ajută semnificativ în dezvoltarea creierului la bebeluș. Într-o zi, un adult sănătos ar trebui să consume aproximativ 300 de grame de conopidă murată.


Citește și:

Stadionul Național din Varșovia, transformat in spital COVID! Când va fi gata?

Rafaela de la „Puterea Dragostei”, bătută de fostul iubit! Ce decizie a luat fosta concurentă?

Maria Ghiorghiu, profeţie cutremurătoare: "Să ne confruntăm cu o foamete la nivel mondial"

Horoscop zilnic marți, 20 octombrie 2020! Află ce zodie ar trebui să încheie o relaţie care nu-i mai aduce fericire!

Mădălina și George de la Puterea Dragostei, la un pas să formeze un cuplu! Au, totuşi, câteva reţineri: "Dacă îmi ascult doar sufletul..."

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Adevărul despre relaţia dintre Codin Maticiuc şi Gina Pistol! Cei doi s-au iubit acum mai bine de 15 ani!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri