Odată cu venirea toamnei, a început perioada în care gospodinele își pregătesc conservele, pentru sezonul rece. Fiecare familie are rețeta ei, iar procedura nu este una foarte complicată, însă există mici trucuri pe care ar fi bine să le urmați.
Varza murată are nevoie de atenție, atunci când este preparată și de asemenea, ingredientele sunt foarte importante.
Ce varză trebuie să alegem pentru murături
Citeste si: Cine este Cornel Palade. „Nu știu dacă e important să câștig”
Perioada ce urmează este una destul de încărcată pentru gospodine, care se ocupă de prepararea de dulceață și de murături.
„La sarmale, cea mai bună varză trebuie să aibă frunzele subţiri şi fine, cu nervuri cât mai mici, ca să puteţi rula compoziţia din carne”, a explicat Loredana Tănase, o gospodină din din Berca.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
De asemenea, și dimensiunile căpățânii de varză sunt importante. Așadar, este recomandat ca aceasta să aibă maximum 20 de cm în diametru. Mai mult, aceasta nu trebuie să aibă niciodată diametrul mai mic de 10 cm. Butoiul în care urmează să puneți varza este și el foarte important. De aceea, se recomandă ca acesta să fie făcut din stejar.
În acest mod, aroma legumelor va fi păstrată un timp mai îndelungat.Ce se pune în butoi, pentru o varză murată delicioasă
Citeste si: „Vorbesc de rău de mine” Saveta Bogdan, acuzată că ar avea datorii
Înainte să adăugați varza, butoiul trebuie să fie opărit. Mai poi, veți adăuga 1 kg de var nestins cu apă.
Amestecul se lasă să acționeze timp de o zi, pentru a elimina toate impuritățile și bacteriile. Ulterior, trebuie pregătită saramura pentru murături. La fiecare 10 litri de apă, se adaugă câte 500 de grame de sare grunjoasă. Apoi, așezați varza în butoi, fără să o înghesuiți excesiv. Deasupra ei, este necesar să adăugați condiment, în funcție de preferințe. Cu toate acestea, există un truc pentru a pregăti o varză murată de excepție.„La varza murată, păstrarea ei un timp mai îndelungat este posibilă dacă adaugăm din când în când câte o bucată de zahăr. Varza nu se acreşte tare în cazul în care în butoi se pune o bucată de lemn de mesteacăn”, a precizat un bucătar.
Citeste si: Care este cauza problemelor de la metrou. Ce a făcut Metrorex, cu banii de la Guvern