Cum se prepară varza murată gustoasă. Ce truc util să folosiți


Odată cu venirea toamnei, a început perioada în care gospodinele își pregătesc conservele, pentru sezonul rece. Fiecare familie are rețeta ei, iar procedura nu este una foarte complicată, însă există mici trucuri pe care ar fi bine să le urmați.


In articol:

Varza murată are nevoie de atenție, atunci când este preparată și de asemenea, ingredientele sunt foarte importante.

Ce varză trebuie să alegem pentru murături

cum se prepara varza murata

Cum se prepară varza murată

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Cine este Cornel Palade. „Nu știu dacă e important să câștig”

Perioada ce urmează este una destul de încărcată pentru gospodine, care se ocupă de prepararea de dulceață și de murături. Primul pas pentru a avea murături gustoase, constă în alegerea verzei. Cea mai potrivită varză pentru pus la murat este cea din recolta de toamnă. Aceasta este diferită de cea de vară, prin grosimea frunzelor.

Varza de toamnă are frunza mai fină decât cea de vară.

„La sarmale, cea mai bună varză trebuie să aibă frunzele subţiri şi fine, cu nervuri cât mai mici, ca să puteţi rula compoziţia din carne”, a explicat Loredana Tănase, o gospodină din din Berca.

De asemenea, și dimensiunile căpățânii de varză sunt importante. Așadar, este recomandat ca aceasta să aibă maximum 20 de cm în diametru.

Mai mult, aceasta nu trebuie să aibă niciodată diametrul mai mic de 10 cm. Butoiul în care urmează să puneți varza este și el foarte important. De aceea, se recomandă ca acesta să fie făcut din stejar. În acest mod, aroma legumelor va fi păstrată un timp mai îndelungat.

Ce se pune în butoi, pentru o varză murată delicioasă

ce se pune in butoiul pentru varza murata

Ce se pune în butoiul pentru varza murată

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: „Vorbesc de rău de mine” Saveta Bogdan, acuzată că ar avea datorii

Înainte să adăugați varza, butoiul trebuie să fie opărit. Mai poi, veți adăuga 1 kg de var nestins cu apă. Amestecul se lasă să acționeze timp de o zi, pentru a elimina toate impuritățile și bacteriile. Ulterior, trebuie pregătită saramura pentru murături. La fiecare 10 litri de apă, se adaugă câte 500 de grame de sare grunjoasă. Apoi, așezați varza în butoi, fără să o înghesuiți excesiv. Deasupra ei, este necesar să adăugați condiment, în funcție de preferințe. Cu toate acestea, există un truc pentru a pregăti o varză murată de excepție. Puteți adăuga în butoi, o cantitatea de zahăr, o dată la două săptămâni. În acest mod, vă puteți bucura de varza murată, o perioadă mai lungă de timp. De asemenea, se poate adăuga și o bucată de lemn de mesteacăn.

„La varza murată, păstrarea ei un timp mai îndelungat este posibilă dacă adaugăm din când în când câte o bucată de zahăr. Varza nu se acreşte tare în cazul în care în butoi se pune o bucată de lemn de mesteacăn”, a precizat un bucătar.

Citeste si: Care este cauza problemelor de la metrou. Ce a făcut Metrorex, cu banii de la Guvern

 


Abonează-te pe

Citește și:

Care este cea mai ieftină capitală din Europa. Unde îți poți face un city break, cu bani puțini

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

"Sunteți în doliu. Dacă nu, atunci ați făcut o greșeală vestimentară!" Ce a purtat Carmen Iohannis, în prima zi de școală

3 Idei de coafuri cu codițe împletite pentru părul lung

Maria Dragomiroiu, una dintre artiștii preferați ai lui Nicolae Ceaușescu. Ce îi cerea să facă cântăreței

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei
Cine este soția lui Visarion Alexa, preotul acuzat de agresiune sexuală? Cei doi au împreună 4 copii
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri