Care este cea mai ieftină capitală din Europa. Unde îți poți face un city break, cu bani puțini

city break ieftin
Unde te poți bucura de un city break ieftin

Cu toții ne dorim ca după o săptămână stresantă, să ne relaxăm în weekend. Unul dintre cele mai frumoase moduri de a îți petrece timpul liber, este să călătorești. Un city break este o variantă perfectă pentru atunci când vrei să faci o mică escapadă din oraș și să vizitezi noi locuri.

Problema apare însă, în momentul în care constatăm, că pentru un city break într-un oraș european, trebuie să scoatem destul de mulți bani din buzunar.

Ce oraș puteți vizita, fără să cheltuiți prea mulți bani

cat costa vacanta in atena
La ce sumă se poate ridica un city break în capitala Greciei[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Maria Dragomiroiu, una dintre artiștii preferați ai lui Nicolae Ceaușescu. Ce îi cerea să facă cântăreței

Ca în alți ani, mulți români au optat să își petreacă vacanța de vară în Grecia. Această țară oferă diverse variante pentru concediu, care se pliază pe diverse preferințe. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că Statul Elen are o capitală fabuloasă, ce merită să fie vizitată într-un city break. Așadar, în cazul în care vă doriți să vizitați un oraș pentru câteva zile, dar nu vreți să cheltuiți sume prea mari de bani, Atena este opțiunea perfectă.

Capitala Greciei a fost clasată drept cea mai ieftină locație din Europa, pentru un city break. Conform unei analize făcute de publicația The Guardian, încă din 2021, prețurile în Atena au scăzut cu 15%. Această situație este neașteptată, deoarece majoritatea prețurilor în domeniul turismului au crescut, odată cu anul 2020.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Cât costă un city break în Atena

unde sa mergi in city break ieftin
Ce prețuri sunt în Atena[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Cine este Cornel Palade. „Nu știu dacă e important să câștig”

Analiza a arătat că pentru două nopți de cazare, mâncare și bilete la diverse atracții și la transportul în comun, un cuplu ar plăti 207 lire sterline. Comparativ cu orașul care se situează pe locul 2 în ceea ce privește prețurile scăzute, Lisabona, aici, pentru aceleași facilități, suma ar fi de 217 lire sterline.

De asemenea, o cină pentru două persoane, la care se consumă și vin, poate ajunge la 39 de lire sterline, în Atena. Mai mult, pentru două nopți de cazare la un hotel de trei stele din Capitala Greciei, puteți plăti în jur de 89 de lire sterline. Un abonament de 48 de ore pentru transportul public ajunge la suma de 7,79 lire sterline.

Ce locații ieftine sunt în Europa

În cazul în care vă doriți să vizitați diverse locații, cu bani mai puțini, există multe alternative în Europa. Spre exemplu, pentru un city break în orașul Cracovia din Polonia, puteți plăti în jur de 219 lire sterline, pentru două persoane. De asemenea, Riga și Budapesta sunt alte două orașe în care nu este nevoie să scoateți o avere din buzunar, pentru a le vizita.

Citeste si: Care este cauza problemelor de la metrou. Ce a făcut Metrorex, cu banii de la Guvern



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Cristina Cioran, despre motivele pentru care se învinovățește pentru tot ce i s-a întâmplat în ultima perioadă. „Nu am avut curajul să am curaj. E vina mea.”

4 zodii care își îndeplinesc cele mai mari dorințe până la toamnă. Sunt protejate de o aură divină

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Cine este Kai Trump, nepoata lui Donald Trump care a dezvăluit o latură neașteptată a bunicului său: ”Este foarte grijuliu și iubitor”

Cristina Șișcanu plănuiește o vacanță în doi? Ce spune prezentatoarea TV despre următoarea călătorie? „Sunt mai multe responsabilități când sunt copiii.”

Julia, acuzații aprige la adresa lui Robi! „Mincinos! Poate însemna și ipocrit! Poate însemna mai multe!” Aflați cum va reacționa Robi și ce scandal de proporții se va isca în Casa iubirii, vineri, 19 iulie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!


Cookies