3 Idei de coafuri cu codițe împletite pentru părul lung


Atunci când vine vorba despre coafuri, pot exista nenumărate modalități pe care le puteți aborda. Însă știați că împletiturile sunt la mare căutare?


In articol:

Aflați din rândurile următoare doar câteva dintre nenumăratele idei pe care le puteți încerca atunci când vine vorba despre coafurile împletite. În plus, descoperiți și cum puteți să vă mențineți mai mult împletiturile, mai ales când participați și la diverse evenimente.

 

Idei de coafuri împletite pentru părul lung

Împletitură tip sirenă

Acest tip de împletitură, denumit și “sirenă” este una dintre cele mai apreciate și abordate coafuri din ultimul timp, datorită simplității sale.

Această coafură se recomandă mai ales în cazul persoanele care au un păr bogat, pentru că îi va oferi părului un volum deosebit. De obicei, acest tip de coafură se accesorizează cu perle sau flori. Acest tip de împletitură poate să fie purtată și pentru a oferi o eleganță aparte.

În ceea ce privește modul de realizare al împletiturii de sirenă, tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a lua o secțiune de păr din partea din față a părului, pe care o veți prinde într-o coadă de cal.

Puteți chiar să ciupiți puțin părul strâns pentru a nu sta chiar lipit de cap, astfel coafura va avea volumul dorit, dar și o altă textură.

Pasul următor este să împletești coada de cal în mod normal, iar în momentul în care ajungi în partea de jos a părului, o puteți fixa cu ajutorul unui elastic transparent. Apoi trebuie să luați câte o secțiune de păr, pe rând, din față și să o răsuciți. În momentul în care ați ajuns lângă împletitura inițială, este nevoie să treceți prin baza împletiturii, șuvița pe care ați răsucit-o.

De această dată, nu mai este nevoie să fixați tot, cu ajutorul unui elastic transparent. Coafura se va continua în același mod, și anume, veți alege o șuviță din partea opusă și veți repeta toți pașii menționați anterior. Abia la final, este necesar să fixați iar capetele cu un elastic transparent, iar de asemenea puteți apela la trucul menționat anterior, cel în care veți ciupi iar părul din împletitură, pentru un rezultat cu mai mult volum și totodată și cu un aspect mai dezordonat. 

impletitura de tip sirena

Idei de coafuri cu codite impletite pentru parul lung

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cum faci un machiaj de zi. Care sunt cei 5 pași pentru a avea un machiaj natural

Împletitură sub formă de coroniță

Acest tip de împletitură, sub formă de coroniță   este considerat ca fiind una dintre cele mai feminine coafuri, care este totodată și foarte ușor de realizat.  Tot ce trebuie să faceți pentru a vă bucura de o astfel de coafură este să începeți prin a separa părul în două secțiuni. Se recomandă chiar să prindeți cu ajutorul unui elastic, partea cu care veți lucra prima și prima dată. Apoi   începeți prin a lua câte o secțiune de păr, din partea din spate a părului și o veți împărți în câte trei fire, cât mai egale cu putință.

Următorul pas este reprezentat de realizarea unei împletituri de tip olandeză sau spic și veți împleti fiecare șuviță, în modul următor: veți lua o șuviță pe care o veți împleti  sub  alta. Apoi în jurul părții laterale a capului, veți împleti, ținând totuși împletitura cât mai strânsă cu putință, astfel încât se va crea o formă de coroană cât mai strânsă. În momentul în care veți ajunge la capătul împletiturii și de această dată veți fixa coada, tot cu un elastic transparent. 

Exact același proces trebuie realizat și cu cealaltă parte de păr, pe care nu ați prins-o cu elasticul la început. Singura diferență constă în faptul că de această dată, veți începe împletitura din partea de sus a capului, nu din spate. Ulterior, pentru a crea coronița finală, veți trage ambele împletituri pe care le-ați realizat, chiar deasupra capului și cu ajutorul unor agrafe, asigurați-vă că totul este cât mai stabil. Bineînțeles că și de această dată, puteți accesoriza coafura cu perle, pentru a avea un look cât mai elegant.

tipuri de impletituri pentru par

Idei de coafuri cu codite impletite pentru parul lung

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cum să arăți mereu bine fără prea mult efort. Sfaturi pentru un aspect impecabil 24/7

Împletitură olandeză

Împletitura de tip olandeză este și aceasta   una dintre cele mai abordate coafuri din ultimul timp, datorită faptului că este și versatilă, iar odată ce veți adăuga accesoriile potrivite (clame, agrafe sau fundițe), cu siguranță vă veți bucura de toată atenția din jur.

Această împletitură este chiar foarte ușor de realizat, iar tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a lua o secțiune din partea din față a părului, pe care o veți împărții în trei șuvițe egale. Apoi veți trece șuvița din partea dreaptă, sub șuvița din mijloc, iar apoi șuvița din partea stângă, sub șuvița nouă din mijloc.

De reținut este faptul că trebuie să împletiți aceste două șuvițe  sub  și  nu  peste. Pentru a avea rezultatul dorit, tot ce trebuie să faceți este să continuați să urmați pașii menționați anterior, doar că de această dată, veți adăuga din partea exterioară, câte o parte subțire de păr în împletitură. Este nevoie să continuați până în momentul în care împletitura va ajunge în partea din spate a capului, zona din care veți porni cu o împletitură clasică. Când ați ajuns la final veți fixa coafura tot cu ajutorul unui elastic transparent sau o panglică cu fundă, dacă preferați. 

cum se face impletitura olandeza

Idei de coafuri cu codite impletite pentru parul lung

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: 5 Trucuri ca machiajul să reziste la temperaturile crescute din perioada verii

 

Cum să-ți păstrezi împletiturile pentru mai mult timp

Coafurile de tip împletitură, pot reprezenta în anumite momente, adevărate provocări. Prin urmare, puteți apela la anumite trucuri care să vă ajute să vă păstrați aceste coafuri, pentru o durată mai lungă de timp.

Unul dintre aceste trucuri, ține chiar de modul în care alegeți să vă uscați părul sau mai bine spus, de cât de bine îl uscați. Părul trebuie uscat foarte bine, pentru ca toată apa din el să fie scoasă și de asemenea, ar trebui să fie cât mai ferit de umezeală.

Un alt truc pe care îl puteți urma, pentru ca împletitura realizată să dureze cât mai mult timp, ar fi legat de faptul că puteți evita să îl prindeți în coadă cu un elastic, așa cum obișnuiesc să facă majoritatea persoanelor, mai ales pe timp de noapte, din cauza faptului că veți transpira.

De asemenea, un alt truc ține de faptul că în momentul în care vă spălați pe cap, ați putea să vă înfășurați părul într-un prosop uscat. Astfel, părul nu va intra în contact cu aburii din jur. Atunci când vine vorba despre produsele de stilizare, se recomandă să le folosiți pe cele de tip termo-protector, mai ales dacă înainte să realizați împletitura, vă doriți să folosiți și placa de păr. În anumite cazuri, puteți chiar să folosiți și fixativ de păr.

impletitura sub forma de coronita

Idei de coafuri cu codite impletite pentru parul lung

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Tehnici de machiaj pentru începători


Abonează-te pe

Citește și:

Cum faci un machiaj de zi. Care sunt cei 5 pași pentru a avea un machiaj natural

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

Cum să arăți mereu bine fără prea mult efort. Sfaturi pentru un aspect impecabil 24/7

2 Culori de păr care se poartă în vara lui 2022

Zâna Bună și  Piaza Rea, printre personajele care le vor da emoții concurenților de la “Tu urmezi!”, game show-ul revoluționar care începe, în curând, la Kanal D!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Specialisti
Rinoplastia, între urgență medicală și înfrumusețare! "Rinoplastia este intervenția cu cea mai mare rata de reintervenție."
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Beauty
Parteneri