Cum se prepară prăjitura Brownie: rețetă și ingrediente


Prăjitura Brownie se prepară imediat. Iată care este cea mai simplă rețetă pentru acest desert, dar și ce ingrediente trebuie să folosiți.


In articol:

Dacă nu ați mâncat până acum prăjitura Brownie, trebuie să știți că seamănă destul de mult cu celebra noastră negresă. Brownie este originară din America și se prepară extrem de repede.

Prăjitura Brownie, o negresă americană

Brownie este una dintre cele mai rapide prăjituri cu ciocolată. Rețeta este foarte simplă și veți avea nevoie de doar câteva ingrediente. Acest desert american seamănă foarte mult cu delicioasa noastră negresă.

Totuși, trebuie să știți că Brownie nu este o prăjitură pufoasă și nici foarte crescută. Este un desert umed și lipicios, care să se lipească de dinți, exact ca o caramea.

În niciun caz nu puneți praf de copt sau bicarbonat de sodiu în Brownie. De asemenea, nu o coaceți foarte mult, pentru că riscați să obțineți o prăjitură uscată în interior și nu acesta este scopul.

Ingrediente:

  • 230 de grame de ciocolată cu 70% cacao
  • 120 de grame de unt, cu cel puțin 80% grăsime
  • 80 de grame de făină
  • 25 de grame de cacao cât mai neagră
  • 200 de grame de zahăr
  • 3 ouă
  • o lingură de extract de vanilie
  • un praf de sare
  • nuci, bucățele de ciocolată sau marshmallows (acestea sunt ingrediente opționale)

Cum se prepară prăjitura Brownie: rețetă și ingrediente

Cum se face prăjitura Brownie

Puneți ciocolata rupă în bucăți într-o crăticioară. Adăugați și untul și lăsați cratița pe foc mic, dar aveți grijă să amestecați în permanență, până se vor topi untul și ciocolata.

După aceea, răsturnați compoziția într-un vas mai adânc. Cât timp este călduță, puneți și zahărul și amestecați bine cu ajutorul unui tel.

Nu trebuie să topiți zahărul în totalitate. Începeți să adăugați ouăle, unul câte unul, și omogenizați totul cu un tel. Adăugați extractul de vanilie, un praf de sare, cacaoa și făina și amestecați din nou foarte bine, cu mișcări ușoare, nu energice.

Dacă vreți să puneți nuci sau bucăți de ciocolată în Brownie, acum este momentul să le adăugați. În cazul în care lăsați prăjitura simplă, atunci compoziția este gata.

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, turnați compoziția și băgați-o în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 30 de minute.

Înainte să o scoateți din cuptor, faceți și testul cu scobitoarea. Aceasta nu trebuie să iasă perfect uscată, ci doar cu puțină compoziție pe ea. Scoateți tava din cuptor, lăsați puțin prăjitura să se răcească în tavă, iar apoi dați la o parte hârtia de copt și puneți desertul pe un grătar de bucătărie. Brownie trebuie să aibă o crustă ușor crocantă, crăpată din loc în loc. Puteți adăuga și o glazură peste prăjitură sau doar zahăr pudră. De asemenea, Brownie se poate servi și cu înghețată de vanilie.


Abonează-te pe

Citește și:

„Să aibă parte de trei generații de boli.” Gheorghe Dincă, blesteme pentru cei care l-au condamnat la închisoare

Delia, noi declarații controversate. Artista nu crede în împărțirea genurilor masculin și feminin

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

„Am rămas fără”. Larisa Udilă, despre problemele de sănătate

Când se acordă ajutorul de energie și cât va fi. Care sunt pensionarii care beneficiază de acest sprijin

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Ce poți face dacă varza murată a făcut floare. Gospodinele folosesc acest truc util
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri