Cum se prepară lichiorul de nuci. Rețetă rapidă și ușoară


Cum se prepară lichiorul de nuci

Lichiorul de nuci este o delicatesă care se prepară rapid, fără prea mari eforturi. Noi vă dezvăluim cea mai simplă rețetă pentru această băutură aromată.


In articol:

Rețeta pentru lichiorul de nuci este una tradițională, pe care bunicii noștri o preparau mereu, din doar câteva ingrediente. O puteți face și dumneavoastră și vă garantăm că veți obține o băutură delicioasă și destul de tare, perfectă pentru ocaziile speciale.

Lichiorul de nuci, aromat și rafinat

Pentru a prepara acest lichior, trebuie să folosiți, bineînțeles, nuci verzi. Puteți adăuga diferite arome, pentru ca băutura să iasă și mai bună.

De exemplu, puteți folosi lămâie, vanilie, scorțișoară, anason sau nucșoară. Bineînțeles că lichiorul de nuci este la fel de gustos și fără ajutorul aromelor.

Ca la orice lichior de casă, și în cel de nuci trebuie să puneți alcool dublu rafinat, de 96 de grade, pe care îl veți dilua cu vodcă.

Și aceasta trebuie să aibă aproximativ 40 de grade.

Nu înlocuiți alcoolul cu țuică sau cu rachiu, pentru că veți strica gustul lichiorului. Țuica are o aromă mult prea puternică, iar aceasta va acoperi dulceața nucilor verzi.

Ingrediente pentru lichiorul de nuci verzi:

  • 500 ml vodcă de 40 de grade
  • 500 g nuci verzi
  • o lămâie
  • 400 ml de apă
  • 500 g de zahăr
  • vanilie, nucșoară, scorțișoară, anason

Cum se face lichiorul de nuci

Pentru lichiorul de nuci, încercați să alegeți fructe cât mai frumoase, care să nu fie lovite sau pătate. Spălați-le foarte bine și apoi tăiați-le mărunt.

Folosiți întotdeauna mănuși când tăiați nucile verzi, pentru că acestea pătează foarte rău și veți rămâne cu mâinile negre.

Puneți nucile tăiate într-un borcan mai mare, adăugați feliile de lămâie și apoi turnați vodcă peste ele.

Acum este momentul în care veți adăuga peste nuci și aromele pe care le preferați. Dacă vreți să puneți vanilie, folosiți batoane, tăiate pe jumătate.

Acoperiți borcanul cu o farfurie și lăsați nucile la macerat pentru o săptămână. Aveți grijă ca borcanul să stea într-un loc răcoros, nu la soare sau în lumină.

După ce trec aceste zile, puteți să preparați siropul pentru lichior.

Puneți la fiert apa cu zahărul și după 5 minute, luați oala de pe foc și lăsați siropul să se răcească.

Apoi îl turnați peste nuci și agitați foarte bine borcanul. Acest amestec se lasă încă o săptămână la macerat, în același loc. Apoi strecurați lichiorul și îl puneți în sticle închise ermetic.

Lichiorul de nuci este aromat, dulce și destul de tare. Îl puteți savura alături de prieteni, într-o seară de week-end sau atunci când sărbătoriți ziua cuiva drag.


Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop LEU octombrie 2021. Nativii zodiei Leu se mută în casa nouă!

Emma Răducanu are un IUBIT celebru! Detalii picante despre idila lor

NOUTATE: Cine este IOANA FILIMON. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

DESCOPERĂ: Cine este ANDA ADAM, noua concurenta de la Bravo ai Stil! Celebrities

DESCOPERĂ: Cine este Ruxi (Roxana Erdei). Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Aproape 18.000 de elevi nu se vor mai duce fizic la școală din cauza infectărilor Covid-19. Ce spune Sorin Cîmpeanu

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri