Turta dulce este unul dintre deserturile copilăriei, care se prepară chiar după o rețetă păstrată de la bunici. Iată ce ingrediente vă trebuie și cum se face turta dulce.
Dacă vreți să faceți cea mai bună turtă dulce, trebuie să respectați rețeta tradițională, transmisă din generație în generație. Acest desert poate fi copt în forme speciale pentru sărbătorile de iarnă: brăduți, reni, steluțe sau oameni de zăpadă.
Turta dulce, un desert de pe vremea bunicilor
Chiar dacă suntem în ultima zi de Crăciun, asta nu înseamnă că nu puteți prepara încă un desert specific acestei sărbători.
Turta dulce se prepară imediat, în mai puțin de o jumătate de oră, și este un desert ieftin, pe care îl faceți din doar câteva ingrediente. Marele avantaj este că această prăjitură nu se întărește, ci va fi din ce în ce mai fragedă, odată cu trecerea zilelor.
În plus, nu trebuie să fiți o gosopodină ieșită din comun, pentru a face turtă dulce. Cu această rețetă de la bunici nu aveți cum să dați greș.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Iată care sunt ingredientele de care veți avea nevoie:
- 320 g făină
- 100 g unt
- un ou
- 200 g miere
- 200 g zahăr brun
- un plic zahăr vanilat
- două linguri mix de condimente pentru turtă dulce: scorțisoară, nucșoară, cuișoare, ghimbir, anason
- o linguriță bicarbonat
- un praf de sare
Cum se prepară turta dulce
Într-un vas, amestecați bine condimentele pentru turtă dulce, adică scorțisoara, nucșoara, cuișoarele, ghimbirul și anasonul cu făina și cu bicarbonatul, dar și cu un praf de sare.
Untul se mixează cu zahărul, după care se adaugă oul și mierea și se amestecă toate aceste ingrediente.
Citește și: Ce l-a ucis, de fapt, pe Helmut Duckadam- stirilekanald.ro
Peste ingredientele uscate, se toarnă compoziția de unt și zahăr și se omogenizează. Aluatul obținut se pune pe masa presărată cu făină și se frământă pentru câteva minute. Apoi, înveliți-l în folie alimentară și băgați-l la frigider pentru cel puțin o oră.
Dacă aveți posibilitatea, puteți să faceți aluatul chiar și cu o zi înainte și să-l țineți la rece până coaceți turta dulce. După ce îl scoateți din frigider, întindeți aluatul cu sucitorul pe masa presărată cu făină.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, puneți turta dulce și băgați-o în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 10 minute. Turta dulce se poate decora cu glazură de zahăr și cu diverse bombonele colorate.