Cum se face prăjitura cheesecake fără coacere


Prăjitura cheesecake fără coacere este unul dintre cele mai rapide deserturi. Fină, extrem de gustoasă și cu un aspect deosebit, această prăjitură nu trebuie să lipsească de pe mesele de sărbătoare.


In articol:

Cu siguranță ați auzit de celebra prăjitură cheesecake. Rețeta clasică este destul de complicată, însă varianta fără coacere se face mult mai repede. Rezultatul final este însă la fel de spectaculos.

Prăjitura cheesecake fără coacere, un desert rapid și rafinat

Mai este puțin până la Crăciun și cu siguranță fiecare gospodină se gândește deja ce prăjituri să pregătească pentru masa de sărbătoare. Pe lângă tradiționalul cozonac, care este nelipsit de Crăciun, puteți încerca și un desert mai light.

Varianta ideală în acest caz este cheesecake fără coacere. Aceasta este rețeta mai simplă a celebrei tarte americane cu brânză. Prăjitura cheesecake a devenit cunoscută în toate țările și poate fi făcută în foarte multe variante, cu fructe sau fără.

Arată demențial, este răcoritoare și extrem de gustoasă. Ca să nu vă complicați cu rețeta clasică, puteți pregăti un cheesecake fără coacere, care va fi gata în mai puțin de o jumătate de oră.

cheesecake fara coacere
Prăjitura cheesecake fără coacere se prepară imediat, este delicioasă și arată fabulos
Iată ce ingrediente vă trebuie:

Pentru blat:

  • 200 g biscuiți digestivi
  • 60 g unt

Pentru cremă:

  • 600 g brânză moale (folosiți mai multe tipuri de brânză)
  • 200 g zahăr
  • 250 g frișcă lichidă
  • o lămâie
  • 12 g gelatină foi

Cum preparați prăjitura cheesecake fără coacere

Ca la orice fel de cheesecake, blatul este extrem de simplu de făcut. Măcinați foarte biscuiții digestivi. Untul trebuie topit, după care îl puneți peste biscuiți și amestecați.

Luați o formă de cheesecake, rotundă, de preferat să fie cu pereții detașabili. Puneți în ea hârtie de copt și apoi așezați biscuiții cu unt.

Modelați blatul cu ajutorul mâinilor, în așa fel încăt fundul tăvii să fie acoperit în totatlitate cu biscuiți. După aceea, băgați tava în frigider, până se va întări.

Între timp, puneți gelatina în apă rece. Amestecați tipurile de brânză pe care le-ați ales pentru prăjitură cu zahărul și cu sucul de lămâie.

Într-o cratiță, puneți un sfert din cantitatea de frișcă la încălzit. În această frișcă puneți gelatina și amestecați până se topește. Lăsați-o să se răcească, după care amestecați-o cu brânza.

Restul de frișcă lichidă se bate spumă tare și se toarnă peste compoziția de brânză. Omogenizați foarte bine aceste ingrediente. Crema rezultată se toarnă peste blatul de biscuiți, se nivelează frumos și se dă din nou la frigider, pentru aproximativ 4 ore.

cheesecake fara coacere
Puteți orna prăjitura cheesecake și cu gem de căpșuni
După ce o scoateți, o puteți servi simplă sau ornată cu fructe proaspete, în funcție de preferințele fiecăruia. Puteți, de asemenea, să preparați o glazură din gem de căpșuni cu gelatină. Aspectul prăjiturii va fi senzațional. 


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Cine este LORELEI BRATU. Biografie: data nașterii, carieră, iubit

Ambulanța chemată de URGENȚĂ acasă la Gabriela Cristea! Are COVID!

Cum sa atragi pacea in zilele in care te simti pierduta

DESCOPERĂ: Cine este SHURUBEL (Andrei Lăcătuş). Biografie: data nașterii, căsătorie, carieră

OPORTUNITĂȚI și BONUSURI: Horoscop rune 18 - 24 octombrie 2021. O zodie poate primi o cerere în căsătorie!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine este și cu ce se ocupă ZARUG, în viața de zi cu zi

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri