Cum se face mâncarea de prune uscate. Este excelentă pe timp de post


Cum se face mâncarea de prune uscate. Este excelentă pe timp de post

Mâncarea de prune uscate este ideală pentru perioada postului. O puteți prepara rapid, din doar câteva ingrediente, și cu siguranță va fi pe placul celor dragi.


In articol:

Vă mai aduceți aminte de mâncarea de prune uscate, pe care bunicile noastre o preparau, în special în perioada postului? Este delicioasă și se prepară imediat.

Mâncarea de prune uscate, perfectă pentru Postul Paștelui

Au rămas doar câteva zile din Postul Paștelui și dacă nu mai știți ce să gătiți, noi vă oferim o rețetă delicioasă, de care probabil ați uitat.

Mâncarea de prune uscate, care se făcea la țară, în trecut, este rapidă și are un gust senzațional. Bunicile noastre foloseau prune uscate și afumate în curte, pentru o aromă deosebită.

Acum nu mai este nevoie să afumăm singuri prunele, pentru că le putem găsi în supermarketuri.

Pe lângă prune, veți avea nevoie și de orez. Puteți folosi chiar un tip de orez cu bob mare, pe care îl puneți și la risotto. Mâncarea va ieși mult mai cremoasă.

Ingrediente:

  • 150 g orez cu bob mare
  • 50 g ulei
  • o lingură de ulei de măsline
  • o ceapă
  • 100 ml vin alb
  • 450 ml apă fierbinte
  • 125 g prune uscate
  • sare
  • piper

Cum se prepară mâncarea de prune uscate

Aveți grijă să cumpărați prune fără sâmburi. Sunt mult mai practice. Curățați ceapa și tocați-o cât mai mărunt.
Apoi căliți-o în ulei de măsline, cu un praf de sare. Se poate folosi și puțin unt, dar dacă o faceți de post, puneți doar ulei.

Când ceapa devine sticloasă, adăugați orezul. Aveți grijă ca acesta să fie uscat, nu umed! Căliți ceapa și orezul pentru câteva minute și apoi turnați vinul alb sec.

Așteptați să se evapore alcoolul și amestecați în permanență, ca să nu se lipească orezul.

După aceea, adăugați treptat apă fierbinte, sare și piper și amestecați. Puteți să înlocuiți apa cu o supă de legume. Mâncarea va ieși mult mai gustoasă.

După ce ați încorporat tot lichidul în orez, puteți adăuga prunele, tăiate pe jumătate sau întregi, dacă sunt mai mititele.

Când bobul de orez este fiert, opriți focul și puteți să adăugați unt rece. În acest fel, mâncarea va fi cremoasă și legată. Bineînțeles că dacă vreți să faceți rețeta de post, săriți peste acest pas.

În momentul în care mâncarea este gata, veți observa că are destul de multă zeamă. Nu vă panicați! Așteptați câteva minute și veți vedea că orezul o va absorbi aproape în totalitate.

Mâncarea de prune uscate este delicioasă, dacă se servește fierbinte.


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Cine este ION ȘAULESCU, "băiatul rău" de la Mireasa, sezonul 4. Topul celor mai frumoase verighete în anul 2021

Adevăr șocant despre trecutul Ginei Pistol! Acum s-a aflat totul

CITEȘTE: Cine este ARMIN NICOARĂ, celebrul saxofonist. Biografie: copilărie, carieră, cine este iubita lui

CITEȘTE: Cine este THEO ROSE. Biografie: nume real, data nașterii, înălțime, vârstă, familie și cine este iubitul e

CITEȘTE: Cine este BIANCA IORDACHE, dansatoarea care i-a cucerit pe Pepe și ALEX BODI

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

CITEȘTE: Cine este ALEXANDRU BREBENOIU noul concurent de la Mireasa, sezonul 4. Topul celor mai frumoase cocarde pentru mire în anul 2021

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri