Cum se coace painea la manastire. Ce trebuie sa faci ca sa aiba crusta rumena si lucioasa


Asa faci cea mai buna paine, exact ca la manastire. Iata secretul crustei rumene si lucioase.

Ingrediente:

1 kg faina de grau
o lingurita de sare
50 gr drojdie de bere
apa

Mod de preparare:

1. Freaca putin drojdia cu niste sare, apoi pune-o in putina faina si omogenizeaza. Acopera si lasa la dospit.
2. In momentul in care drojdia incepe sa faca spuma, pune-o peste restul de faina si incorporeaza si restul de sare. Amesteca.
3. Apa trebuie pusa pe parcurs, cate putin.
4. Cand aluatul e suficient de elastic si de "legat", se face semnul crucii pe el, se acopera si se tine intr-un loc cald, la dospit.
5. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se imparte in doua sau mai multe, se pune fiecare bucata in cate o tava si se cresteaza de doua-tri ori.
6. Se unge cu putina apa fiecare paine, apoi se baga in cuptor. Cand e aproape gata, se scoate, iarasi se unge cu apa usor sarata si iar se baga in cuptor. Astfel, va avea o crusta rumena si lucioasa.

Sursa


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Dezvăluiri uluitoare despre Jador și relația secretă pe care o are de șase ani cu Georgiana! ”Erau împreună și când era cu Simina”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri