Cum se coace painea la manastire. Ce trebuie sa faci ca sa aiba crusta rumena si lucioasa


Cum se coace painea la manastire. Ce trebuie sa faci ca sa aiba crusta rumena si lucioasa

Asa faci cea mai buna paine, exact ca la manastire. Iata secretul crustei rumene si lucioase.

Ingrediente:

1 kg faina de grau
o lingurita de sare
50 gr drojdie de bere
apa

Mod de preparare:

1. Freaca putin drojdia cu niste sare, apoi pune-o in putina faina si omogenizeaza. Acopera si lasa la dospit.
2. In momentul in care drojdia incepe sa faca spuma, pune-o peste restul de faina si incorporeaza si restul de sare. Amesteca.
3. Apa trebuie pusa pe parcurs, cate putin.
4. Cand aluatul e suficient de elastic si de "legat", se face semnul crucii pe el, se acopera si se tine intr-un loc cald, la dospit.
5. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se imparte in doua sau mai multe, se pune fiecare bucata in cate o tava si se cresteaza de doua-tri ori.
6. Se unge cu putina apa fiecare paine, apoi se baga in cuptor.

Cand e aproape gata, se scoate, iarasi se unge cu apa usor sarata si iar se baga in cuptor. Astfel, va avea o crusta rumena si lucioasa.

Sursa


Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop Leu Iulie 2022. Nativii Leu au discuții tensionate cu persoane din trecut

A sărit la bătaie în trafic! Bianca Drăgușanu avea arme albe la ea!

De ce s-au despărțit Cristina Belciu de Cristian Boureanu: „E ceva ce nicio femeie nu ar trebui să accepte”

Horoscop 23 MAI 2022. Află ce zodie începe să facă economii

Horoscop 22 MAI 2022. Află ce zodie va face un schimb de experiențe

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

Cum a luat naștere cafeaua. Boabele au fost mâncate pentru prima dată, crude

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri