Cum se coace painea la manastire. Ce trebuie sa faci ca sa aiba crusta rumena si lucioasa


Asa faci cea mai buna paine, exact ca la manastire. Iata secretul crustei rumene si lucioase.

Ingrediente:

1 kg faina de grau
o lingurita de sare
50 gr drojdie de bere
apa

Mod de preparare:

1. Freaca putin drojdia cu niste sare, apoi pune-o in putina faina si omogenizeaza. Acopera si lasa la dospit.
2. In momentul in care drojdia incepe sa faca spuma, pune-o peste restul de faina si incorporeaza si restul de sare. Amesteca.
3. Apa trebuie pusa pe parcurs, cate putin.
4. Cand aluatul e suficient de elastic si de "legat", se face semnul crucii pe el, se acopera si se tine intr-un loc cald, la dospit.
5. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se imparte in doua sau mai multe, se pune fiecare bucata in cate o tava si se cresteaza de doua-tri ori.
6. Se unge cu putina apa fiecare paine, apoi se baga in cuptor. Cand e aproape gata, se scoate, iarasi se unge cu apa usor sarata si iar se baga in cuptor. Astfel, va avea o crusta rumena si lucioasa.

Sursa


Abonează-te pe

Citește și:

Sfatul zilei de astăzi, miercuri 25 noiembrie 2020. Balanțele își împlinesc cel mai mare vis

Pepe ar putea fi arestat! ”Va ieși un scandal monstruos”. Ce s-a aflat despre el

Andreea Mantea și fiul ei, David, au izbucnit în plâns! Ce s-a întâmplat cu frumoasa brunetă?

Horoscop zilnic miercuri, 25 noiembrie 2020. Nativii zodiei Fecioară au o mare surpriză pe plan sentimental!

Prezentatoarea TV Andreea Marinescu are coronavirus: „Țin legătura cu medicul de familie”

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Despărțire surprinzătoare la "Puterea Dragostei"?! Ce se întâmplă între Aya și Cristian Marinescu?!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri