Cum să prepari Focaccia acasă! O rețetă rapidă și simplă


Focaccia este o pâine italiană extrem de aromată, care se poate servi în zeci de combinații.


In articol:

Rețeta pentru focaccia este extrem de simplă și versatilă, întrucât se pot adăuga roșii, ierburi aromate (rozmarin, busuioc), usturoi, brânză feta sau măsline, în funcție de preferințele fiecăruia. Focaccia este de fapt o pâinică tradițională venită din Italia, care se coace în tavă, având o înălțime de aproximativ 2-3 cm.

Uleiul de măsline îi dă o aromă deosebită, fiind folosit atât în prepararea aluatului, cât și pentru ungerea pâinii.

Citeste si: Urzici cu usturoi, o rețetă tradițională delicioasă pentru zilele de post!

reteta focaccia

INGREDIENTE

1 pliculeț de drojdie uscata 

240 ml apă caldă 

8+ linguri ulei de masline

1/2 linguriță de sare 

40 g griș 

2 lingurițe rozmarin 

380 g faină

 sare de mare

reteta focaccia

Citeste si: Mâncărică de spanac cu usturoi, o rețetă delicioasă și rapidă de post

MOD DE PREPARARE

  1. Dizolvați drojdia într-o cană cu apă caldă, apoi adăugați sarea, grișul, aproximativ 2 linguri de ulei de masline, făină și rozmarin. Din cantitatea totală de făină, trebuie să păstrați aproximativ 3-4 linguri pentru frământare.
  2. Când observați că aluatul începe să prindă formă, frământați-l timp de 10 minute pe blatul pe care l-ați presărat în prealabil cu făină. După aproximativ 3 minute de framântat, trebuie să adăugați câte 2 linguri de ulei de măsline de 2 sau 3 ori și să frământați de fiecare dată până când ingredientele se vor încorpora.
  3. După 10 minute în care veți frământa continuu, veți obține aluatul clasic. Îl veți tăvăli prin 2 linguri de ulei de masline și îl veți lăsa la crescut, la căldură, acoperit cu o folie, aproximativ o oră.
  4. După ce coca va avea un volum dublu față de cel inițial, așezați-o pe o tavă, care în prealabil trebuie tapetată cu ulei. Întindeți coca ușor astfel încât grosimea sa să fie de 1-1.5
    cm. Acoperiți-o cu o folie și lăsați-o să se odihnească timp de 10 minute. 
  5. Ungeți coca cu o lingură de ulei de măsline și realizați găurele cât mai dese în aluat. Găurile vor fi adânci, nu doar de suprafață. Lăsați pâinea la crescut timp de 40 de minute, descoperită. 
  6. Presărați peste Focaccia rozmarin si sare de mare si stropiți-o cu o lingură de ulei de masline. Puneți pâinea la cuptor timp de 15-20 de minute, până când observați că a devenit aurie. După ce o scoateți din cuptor, adăugați din nou o lingură de ulei de masline, prin ungere.

Lăsați Focaccia să se răcească înainte să o gustați!

Poftă bună!

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Tunsori la modă în 2021 pentru păr mediu. Află ce se poartă și ce nu!

ȘOCANT! George Burcea a ajuns să locuiască pe stradă! Cine și-a bătut joc de fostul Andreei Bălan

Compatibilitatea zodiilor în căsătorie. Care sunt cuplurile de aur ale zodiacului?

Salate simple pentru slăbit. 3 rețete care te ajută să mănânci pe săturate cu puține calorii!

Lifting facial, intervenția chirurgicală care-ți șterge 10 ani de pe chip! De ce este una dintre cele mai complexe operații în chirurgia estetică?

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Cine este Ștefan Ciuculescu, noul concurent de la Survivor România? Mama lui este celebră și apreciată de toată lumea!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri