Cum să prepari Focaccia acasă! O rețetă rapidă și simplă

reteta focaccia
Cum să prepari Focaccia acasă! O rețetă rapidă și simplă

Focaccia este o pâine italiană extrem de aromată, care se poate servi în zeci de combinații.

Rețeta pentru focaccia este extrem de simplă și versatilă, întrucât se pot adăuga roșii, ierburi aromate (rozmarin, busuioc), usturoi, brânză feta sau măsline, în funcție de preferințele fiecăruia. Focaccia este de fapt o pâinică tradițională venită din Italia, care se coace în tavă, având o înălțime de aproximativ 2-3 cm. Uleiul de măsline îi dă o aromă deosebită, fiind folosit atât în prepararea aluatului, cât și pentru ungerea pâinii.

Citeste si: Urzici cu usturoi, o rețetă tradițională delicioasă pentru zilele de post!

reteta focaccia

INGREDIENTE

1 pliculeț de drojdie uscata 

240 ml apă caldă 

8+ linguri ulei de masline

1/2 linguriță de sare 

40 g griș 

2 lingurițe rozmarin 

380 g faină

 sare de mare

reteta focaccia

Citește și: Robert o va chema pe Lia în camera roșie! Incredibil ce se va întâmpla între cei doi concurenți „Casa iubirii” în ediția de vineri, 26 decembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate- stirilekanald.ro

Citeste si: Mâncărică de spanac cu usturoi, o rețetă delicioasă și rapidă de post

MOD DE PREPARARE

  1. Dizolvați drojdia într-o cană cu apă caldă, apoi adăugați sarea, grișul, aproximativ 2 linguri de ulei de masline, făină și rozmarin. Din cantitatea totală de făină, trebuie să păstrați aproximativ 3-4 linguri pentru frământare.
  2. Când observați că aluatul începe să prindă formă, frământați-l timp de 10 minute pe blatul pe care l-ați presărat în prealabil cu făină.
    După aproximativ 3 minute de framântat, trebuie să adăugați câte 2 linguri de ulei de măsline de 2 sau 3 ori și să frământați de fiecare dată până când ingredientele se vor încorpora.
  3. După 10 minute în care veți frământa continuu, veți obține aluatul clasic. Îl veți tăvăli prin 2 linguri de ulei de masline și îl veți lăsa la crescut, la căldură, acoperit cu o folie, aproximativ o oră.
  4. După ce coca va avea un volum dublu față de cel inițial, așezați-o pe o tavă, care în prealabil trebuie tapetată cu ulei. Întindeți coca ușor astfel încât grosimea sa să fie de 1-1.5 cm. Acoperiți-o cu o folie și lăsați-o să se odihnească timp de 10 minute. 
  5. Ungeți coca cu o lingură de ulei de măsline și realizați găurele cât mai dese în aluat.
    Găurile vor fi adânci, nu doar de suprafață. Lăsați pâinea la crescut timp de 40 de minute, descoperită. 
  6. Presărați peste Focaccia rozmarin si sare de mare si stropiți-o cu o lingură de ulei de masline. Puneți pâinea la cuptor timp de 15-20 de minute, până când observați că a devenit aurie. După ce o scoateți din cuptor, adăugați din nou o lingură de ulei de masline, prin ungere.

Lăsați Focaccia să se răcească înainte să o gustați!

Poftă bună!

 

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Doliu în prima zi de Crăciun, în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit!

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Doliu în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit chiar în prima zi de Crăciun

Ion Drăgan a murit în prima zi de Crăciun. Ce s-a întâmplat cu artistul în ultimele ore: "Muzica populară românească a pierdut un mare nume, un artist dedicat și un om care a trăit prin și pentru cântec"

O bunicuță a sfâșiat inimile de sărbători. Lecția importantă oferită de un grup de colindători care au ajuns la poarta ei

Mama Veronicăi intră în „Casa iubirii” să-l cunoască pe Ahmed! Aflați cum va reacționa concurenta în ediția de joi, 25 decembrie, difuzată de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Explozie pe Autostrada A1! Un camion plin cu GPL a sărit în aer după un accident cu un TIR. Imagini șocante


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies