Cum să prepari chec cu portocale și cacao. Perfect pentru seara de Crăciun

Cum să prepari chec cu portocale și cacao. Perfect pentru seara de Crăciun
Cum să prepari chec cu portocale și cacao. Perfect pentru seara de Crăciun

Checul cu portocale și cacao este ideal pentru seara de Crăciun. Aroma sa va aduce, cu siguranță, sărbătoarea în casa dumneavoastră.

Checul reprezintă cea mai la îndemână variantă atunci când vine vorba de deserturi. Poate fi preparat în foarte multe moduri, de la rețeta banală până la cele mai sofisticate variante. Astăzi vă spunem cum să faceți chec cu portocale și cacao.

Checul cu portocale și cacao, desertul perfect pentru Crăciun

Luna decembrie a început și toate gospodinele se gândesc deja la meniul pentru masa de Crăciun.

Pe lângă preparatele tradiționale, bineînțeles că deserturile nu au cum să lipsească de la așa o sărbătoare.

Vă propunem să încercați un chec rafinat, cu aromă de iarnă, care va aduce, cu siguranță, un plus de savoare Crăciunului dumneavoastră.

Este vorba despre checul cu portocale și cacao, ușor de făcut, dar absolut delicios. Singurul dezavantaj este că se va termina imediat.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Glazura de lămâie îi va da un gust și un aspect și mai rafinat acestui desert banal. Iată ce ingrediente vă trebuie pentru a prepara pufosul chec cu portocale și cacao:

  • 250 g făină
  • 50 g amidon de porumb
  • 3 ouă
  • o lingură cu vârf de cacao
  • 180 g zahăr
  • 130 ml ulei
  • 180 ml suc de portocale proaspăt
  • coaja rasă de la 3 portocale
  • un plic praf de copt
  • un vârf de cuțit de bicarbonat
  • un praf de sare

Ingrediente pentru glazură:

  • 200 g zahăr pudră
  • sucul de la o lămâie

Cum se face checul cu portocale și cacao

Într-un castron puneți toate ouăle, întregi, adăugați un praf de sare și zahărul și mixați-le foarte bine. La final, trebuie să obțineți o compoziție deschisă la culoare, iar ouăle își vor tripla volumul.

Puneți sucul de portocale, coaja rasă de la cele 3 portocale și uleiul și amestecați ușor, până când toate ingredientele vor fi omogenizate.

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

Separat, într-un alt castron, amestecați făina cu amidonul, cu praful de copt și cu bicarbonatul de sodiu și după aceea, adăugați-le peste compoziția de ouă. Făina trebuie pusă treptat, în ploaie.

Omogenizați foarte bine aluatul și puneți jumătate din el într-o tavă de chec, tapetată cu hârtie de copt. În cealaltă jumătate de aluat adăugați cacao și amestecați bine.

Puneți compoziția obținută în tavă, peste aluatul alb.

Faceți modele în chec cu ajutorul cozii de la o lingură.
Băgați tava în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 30 de minute. Înainte de a scoate checul, faceți testul cu scobitoarea. După ce este copt, îl scoateți din tavă și îl puneți pe un grătar. Între timp, pregătiți și glazura de lămâie. Zahărul pudră se amestecă bine cu zeama de lămâie și apoi se toarnă peste chec.
Lăsați glazura să se întărească, cel puțin 30 de minute, și după aceea puteți tăia checul.



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Horoscop 31 iulie 2024. O zodie va merge într-o destinație nouă!

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, Stațiunea Costinești, ”Saint-Tropez-ul” litoralului românesc

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies