Cum să prepari chec cu portocale și cacao. Perfect pentru seara de Crăciun


Checul cu portocale și cacao este ideal pentru seara de Crăciun. Aroma sa va aduce, cu siguranță, sărbătoarea în casa dumneavoastră.


In articol:

Checul reprezintă cea mai la îndemână variantă atunci când vine vorba de deserturi. Poate fi preparat în foarte multe moduri, de la rețeta banală până la cele mai sofisticate variante. Astăzi vă spunem cum să faceți chec cu portocale și cacao.

Checul cu portocale și cacao, desertul perfect pentru Crăciun

Luna decembrie a început și toate gospodinele se gândesc deja la meniul pentru masa de Crăciun. Pe lângă preparatele tradiționale, bineînțeles că deserturile nu au cum să lipsească de la așa o sărbătoare.

Vă propunem să încercați un chec rafinat, cu aromă de iarnă, care va aduce, cu siguranță, un plus de savoare Crăciunului dumneavoastră.

Este vorba despre checul cu portocale și cacao, ușor de făcut, dar absolut delicios.

Singurul dezavantaj este că se va termina imediat.

Glazura de lămâie îi va da un gust și un aspect și mai rafinat acestui desert banal. Iată ce ingrediente vă trebuie pentru a prepara pufosul chec cu portocale și cacao:

  • 250 g făină
  • 50 g amidon de porumb
  • 3 ouă
  • o lingură cu vârf de cacao
  • 180 g zahăr
  • 130 ml ulei
  • 180 ml suc de portocale proaspăt
  • coaja rasă de la 3 portocale
  • un plic praf de copt
  • un vârf de cuțit de bicarbonat
  • un praf de sare

Ingrediente pentru glazură:

  • 200 g zahăr pudră
  • sucul de la o lămâie

Cum se face checul cu portocale și cacao

Într-un castron puneți toate ouăle, întregi, adăugați un praf de sare și zahărul și mixați-le foarte bine. La final, trebuie să obțineți o compoziție deschisă la culoare, iar ouăle își vor tripla volumul.

Puneți sucul de portocale, coaja rasă de la cele 3 portocale și uleiul și amestecați ușor, până când toate ingredientele vor fi omogenizate.

Separat, într-un alt castron, amestecați făina cu amidonul, cu praful de copt și cu bicarbonatul de sodiu și după aceea, adăugați-le peste compoziția de ouă. Făina trebuie pusă treptat, în ploaie.

Omogenizați foarte bine aluatul și puneți jumătate din el într-o tavă de chec, tapetată cu hârtie de copt. În cealaltă jumătate de aluat adăugați cacao și amestecați bine.

Puneți compoziția obținută în tavă, peste aluatul alb. Faceți modele în chec cu ajutorul cozii de la o lingură.
Băgați tava în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 30 de minute. Înainte de a scoate checul, faceți testul cu scobitoarea.

chec cu portocale și cacao
Checul cu portocale și cacao este aromat și este perfect pentru seara de Crăciun
După ce este copt, îl scoateți din tavă și îl puneți pe un grătar. Între timp, pregătiți și glazura de lămâie. Zahărul pudră se amestecă bine cu zeama de lămâie și apoi se toarnă peste chec. Lăsați glazura să se întărească, cel puțin 30 de minute, și după aceea puteți tăia checul.


Abonează-te pe

Citește și:

Thalida de la Chefi la Cuțite l-a cucerit pe Scărlătescu! „I-am lăsat amintire o inimă în farfurie...”

De câte ori pe noapte face SEX Brigitte Pastramă! ”Este obsedat. Nu toată lumea e ca noi”

Horoscop zilnic marți, 2 martie 2021! Află ce zodie trece printr-o perioadă de singurătate!

Mariana a plâns în hohote! Cristian Comanici vrea să părăsească emisiunea Puterea Dragostei!

3 tipuri de chec. Cu cacao, fructe, cu cremă sau glazură

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Jador dus cu ambulanța la spital! "Zi-le să îmi facă o endoscopie, domnul doctor! Vă rog!”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri