Cum să prepari cele mai savuroase sarmale de Crăciun. Rețeta de sarmale a lui Chef Bontea

Cum să prepari cele mai savuroase sarmale de Crăciun. Rețeta de sarmale a lui Chef Bontea

Iată ce trebuie să faci, pas cu pas.

În fiecare iarnă, de sărbători, nu lipsesc de pe mese preparatele tradiționale precum cozonacii, răciturile, caltaboșii sau sarmalele. De la an la an, rețetele suferă modifcări pentru a fi pe placul tuturor celor pentru care gătiți. Fiecare gospodină se chinuie să facă cele mai bune bucate pentru Crăciun, momentul în care se adună toată familia la masă, iar noi am decis să venim în ajutorul acestora și să vă împărtășim rețeta celor mai gustoase și savuroase sarmale!

Chef Sorin Bontea a împărtășit cea mai bună rețetă pentru sarmale, rețetă pe care vă invităm să o încercați. Astfel, aveți nevoie de următoarele: 2-3 kg varză acră (în funcție de câtă varză preferați printre sărmăluțe), 600 g carne tocată de porc și de vită (amestec), o jumătate de ceșcuță de orez, 200 g ceapă, ulei pentru prăjit, costiță afumată, 2-3 linguri de bulion, 2-3 frunze de dafin, cimbru, mărar, sare, piper.

MOD DE PREPARARE:

Varza se curăță de frunzele exterioare, de cotoare și se aleg foile în care se va împacheta carnea. Dacă varza este prea acră sau prea sărată, se spală frunzele în apă calduță sau se pun la desărat cu o oră înainte. Se curăță ceapa, se spală și se toacă mărunt, după care se pune la călit în puțin ulei, la foc mic, până când devine sticloasă. Se adaugă orezul spălat în prealabil. Se lasă la foc mic două minute, amestecând continuu. Punem carnea într-un caston mare, apoi adăugăm ceapa și orezul călite mai devreme, piper măcinat, cimbru uscat, mărar tocat. Punem la acest amestec și o ceșcuță de apă rece, care are rolul de a frăgezi carnea. „Pentru culoare, unii pun în această compoziție și o lingură de bulion, eu nu, dar puteți pune dacă doriți.

Dacă varza este sărată, aveți grijă câtă sare puneți în amestec (cât mai puțină).”.

Frunzele de varză mai mici se opresc și se toacă solzișori, care se presară pe fundul cratiței. Peste ele se așază sarmalele și costița – un rând de sarmale, unul de costiță. Ultimul strat va fi de varză tocată. Peste toate acestea se toarnă bulionul amestecat cu un pic de apă, frunzele de dafin și câteva boabe de piper. Se lasă la fiert, la foc mic, timp de două ore. Din când în când, se mai completează cu apă și se învârte oala, ca să nu se lipească sarmalele.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Murături. Ingredientul secret care le menține tari și crocante. Nu se vor mai înmuia niciodată!

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Fanii emisiunii Casa Iubirii sunt în șoc după aceste declarații INCENDIARE: "Vreau să înțelegeți că...". Ce a putut să spună Roberta despre participarea ei, dar și despre două dintre concurentele din acest sezon: "Puteam să ies câștigătoare"

Rețeta de cozonac a lui chef Cătălin Scărlătescu

Cum arăta Cihangir Ceyhan, actorul care joacă rolul Hayri în serialul "Fata de la fereastră", când a debutat pe platourile de filmare

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru