Cum să gătiți cartofi gratinați la cuptor cu un strat generos de cașcaval, ca un adevărat maestru culinar. Trucul dezvăluit de marii bucătari

Cum să gătiți cartofi gratinați la cuptor cu un strat generos de cașcaval, ca un adevărat maestru culinar. Trucul dezvăluit de marii bucătari
Cum să gătiți cartofi gratinați la cuptor cu un strat generos de cașcaval, ca un adevărat maestru culinar

Pregătiți o delicatesă simplă, dar absolut fabuloasă: cartofi gratinați, o garnitură îmbogățită cu un strat generos de cașcaval.

Descoperiți secretul celui mai gustos preparat, potrivit pentru întreaga familie!

Ingrediente:

Citește și: Cartofi gratinați cu broccoli și roșii cherry. O idee ușoară pentru un prânz sănătos!

Cum să gătiți cartofi gratinați la cuptor cu un strat generos de cașcaval, ca un adevărat maestru culinar[Sursa foto: freepik]

Citește și: Vinete cu mozzarella și roșii la cuptor. Gratinarea acestora va duce către un gust deosebit de bun!

  • cartofi
  • 150 de grame de cașcaval
  • 150 de grame iaurt grecesc gras
  • 50 de grame de unt
  • sare
  • piper
  • condimente

Mod de preparare:

Luați niște cartofi frumoși, îi curățați și spălați cu grijă, iar apoi îi feliați în rondele subțiri. Îi puneți la fiert cu un strop de sare,  însă, dacă preferați, îi puteți fierbe și în coajă. Fierberea este doar parțială, lăsând cartofii pe jumătate fierți, cam zece- unsprezece minute, suficient pentru a le păstra textura fermă.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Cum să gătiți cartofi gratinați la cuptor cu un strat generos de cașcaval, ca un adevărat maestru culinar[Sursa foto: freepik]

După ce au atins această consistență, îi aranjați cu atenție într-un vas de cuptor. Secretul? Aspectul preparatului este aproape la fel de important ca gustul. Când lucrurile nu ies cum v-ați dorit, gustul poate fi o consolare, dar o farfurie frumos prezentată aduce și mai multă bucurie. De aceea, fiecare strat, fiecare detaliu, merită o atenție specială.

Între timp, porniți cuptorul și îl preîncălziți la 180 de grade.

Secretul? Într-o tigaie, topiți untul, un ingredient ce va adăuga o savoare deosebită cartofilor. În acest unt, turnați iaurtul gras, iar peste adăugați piper, urmat de cașcavalul ras, care se topește încet, creând o compoziție irezistibilă.

Cum să gătiți cartofi gratinați la cuptor cu un strat generos de cașcaval, ca un adevărat maestru culinar[Sursa foto: freepik]

Turnați cu grijă peste cartofii aranjați în vas, lăsând sosul să se strecoare printre rondele. Acum, tot ce vă rămâne de făcut este să introduceți vasul în cuptor și să așteptați ca magia să se întâmple.

După aproximativ 20- 22 de minute, când cartofii s-au rumenit frumos deasupra și cașcavalul s-a transformat într-o crustă aurie, știți că sunt gata.

Aveți cartofii gratinați perfecți, cu un aspect demn de orice sărbătoare și un gust de neuitat!

Cum să gătiți cartofi gratinați la cuptor cu un strat generos de cașcaval, ca un adevărat maestru culinar[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ce înseamnă legume gratinate. Cu siguranță ai ingredientele acasă

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”

Ce se întâmplă cu mașinile primite de la Ion Țiriac?! David Popovici nu s-a sfiit să recunoască: "Prefer să conduc maşina mea obişnuită"

Claudia Puican, despre începuturile relației cu Armin Nicoară, la “În oglindă”

Dan Negru, mesaj de Sf. Parascheva: „Recunosc, sunt un pupător de moaște.” Ce le transmite prezentatorul credincioșilor care se află acum la Iași

Ce este "blestemul" veșmintelor Sfintei Parascheva. Ce să faci pentru a nu atrage ghinionul


Cookies