Cum sa gatesti carnea ca un bucatar profesionist! Asa faci cea mai buna friptura inabusita in unt!

Cum sa gatesti carnea ca un bucatar profesionist! Asa faci cea mai buna friptura inabusita in unt!
Cum sa gatesti carnea ca un bucatar profesionist! Asa faci cea mai buna friptura inabusita in unt!

O tehnica extrem de simpla, ce asigura un gust desavarsit. Ai nevoie de o tigaie din teflon, unt si o lingura buna, cu coada lunga.

 

“Tigaia nu trebuie sa fie prea incinsa – prajeste cotletul de porc treptat si intoarce-l des. Cand va capata o culoare aramie, vei trai o experienta culinara desavarsita”, spune chef Brian Leth.
Carnea inabusita in unt iti va schimba total tehnica de gatit. Untul scalda carnea in arome si ii incalzeste si cea mai fina crapatura, asigurand, astfel, o textura desavarsita. Cum se face?
1. Odata ce carnea s-a rumenit, adica a capatat acea crusta aramie (in cazul cotletelor de porc asta inseamna gatite aproape in intregime), adaugi untul taiat cubulete si ierburi aromatice, ceapa, usturoi…
2. Cand untul s-a topit si incepe sa faca spuma, apleci tigaia usor, astfel incat untul sa se stranga intr-o parte.
3.
Folosind o lingura cu coada lunga, aduni untul si stropesti carnea. Treptat, untul se va inchide la culoare. Din acest moment, va incepe sa se arda si sa fumege, asa ca va trebui sa scoti carnea din tigaie.
Indiferent de carnea aleasa, uleiul trebuie sa fie incins. Cum granita intre incins si fierbinte este foarte sensibila, pentru a verifica uleiul poti folosi urmatoarea metoda: iei o bucatica de miez de paine si o pui in uleiul incins.
Daca painea capata o culoare aurie, uniforma, uleiul este numai bun pentru prajit. Daca painea devine maronie, este prea fierbinte. Rezultatul? Carnea se va arde la suprafata, iar miezul va ramane crud.
Pe final, un truc ce va asigura acea textura usor crocanta la exterior: inainte de a pune carnea la prajit, presara deasupra putina faina.
Sursa

“Tigaia nu trebuie sa fie prea incinsa – prajeste cotletul de porc treptat si intoarce-l des.

Cand va capata o culoare aramie, vei trai o experienta culinara desavarsita”, spune chef Brian Leth.

Carnea inabusita in unt iti va schimba total tehnica de gatit. Untul scalda carnea in arome si ii incalzeste si cea mai fina crapatura, asigurand, astfel, o textura desavarsita. Cum se face?

1. Odata ce carnea s-a rumenit, adica a capatat acea crusta aramie (in cazul cotletelor de porc asta inseamna gatite aproape in intregime), adaugi untul taiat cubulete si ierburi aromatice, ceapa, usturoi…

2.
Cand untul s-a topit si incepe sa faca spuma, apleci tigaia usor, astfel incat untul sa se stranga intr-o parte.

3. Folosind o lingura cu coada lunga, aduni untul si stropesti carnea. Treptat, untul se va inchide la culoare. Din acest moment, va incepe sa se arda si sa fumege, asa ca va trebui sa scoti carnea din tigaie.

Indiferent de carnea aleasa, uleiul trebuie sa fie incins.
Cum granita intre incins si fierbinte este foarte sensibila, pentru a verifica uleiul poti folosi urmatoarea metoda: iei o bucatica de miez de paine si o pui in uleiul incins. Daca painea capata o culoare aurie, uniforma, uleiul este numai bun pentru prajit. Daca painea devine maronie, este prea fierbinte. Rezultatul? Carnea se va arde la suprafata, iar miezul va ramane crud.

Pe final, un truc ce va asigura acea textura usor crocanta la exterior: inainte de a pune carnea la prajit, presara deasupra putina faina.

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

VIDEO Adriana Ochișanu a vorbit, cu lacrimi în ochi, despre tatăl său care nu se mai află printre noi! Ce își dorește artista, pentru cea care i-a dat viață și de care încă se poate bucura? "Foarte mult îi duc dorul!"

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Soțul Teodorei Marcu nu mai e om, la jumătate de an de când tânăra a fost ucisă! Ce se întâmplă cu el. Dezvăluiri cutremurătoare: „Din ce în ce mai greu…”

Un fost concurent din Casa Iubirii îl acuză dur pe Moldo și îi dă TERMEN LIMITĂ: "Cum vine treaba asta? Te asigur că o să te...". Un alt concurent este martor la cele întâmplate. Cum s-a ajuns aici și DE CE a recurs la acest gest, știind că o să fie prins

Dana Roba, sătulă de comentariile negative pe care le tot primește în legătură cu iubitul ei de culoare! Cum i-a luat apărarea, make-up artista? "Refuz să cred din toată inima mea!"

Surpriză de proporții în “Casa iubirii”! Dorobanțu a cerut-o pe Naomi: ,,M-am îndrăgostit de ceva timp”! Ce răspuns a oferit concurenta

Breaking news pentru românii cu probleme de sănătate!


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies