Cum sa faci tort de ciocolata pentru masa de Craciun! E simplu!


Daca vrei sa mananci ceva bun in aceste zile de sarbatoare, prepara acest tort.

 

Pentru blat avem nevoie de 200 grame de faina, sase oua, 150 grame zahar, 150 grame de miez de nuca, 100 grame de ciocolata, 50 de grame de unt, zahar vanilat, un praf de sare. Pentru crema avem nevoie de 200 grame de ciocolata, 500 de grame de frisca lichida, o lingura de granule de gelatina, 200 de grame de miez de nuca macinata. Pentru sirop avem nevoie de 100 grame de zahar, 100 ml de apa, patru linguri de rom, zahar vanilat. Pentru glazura avem nevoie de 200 grame de ciocolata, 50 de grame de unt, doua linguri cu lapte.
Mod de preparare: Amesteca untul cu zaharul, adauga ouale, miezul de nuca tocat, ciocolata topita, zahar vanilat si sare. Amesteca cu telul intr-un vas pus in bain-marie. Adauga faina si omogenizeaza compozitia amestecand foarte usor. Toarna compozitia intr-o forma de tort cu pereti detasabili si da blatul la cuptor 30-45 de minute. Lasa blatul sa se raceasca si apoi insiropeaza-l (fierbe siropul la foc mic, 15 minute!).
Amesteca cu mixerul, intr-un vas pus pe foc, in bain-marie, ingredientele pentru crema, mai putin nuca. Cand crema este legata, adauga nuca. Intinde crema de blat si monteaza tortul. Topeste ciocolata, adauga untul si laptele, toarna uniform pe suprafata tortului din centru catre exterior. Tortul trebuie tinut doua ore in frigider inainte de a fi servit.
Sursa

Pentru blat avem nevoie de 200 grame de faina, sase oua, 150 grame zahar, 150 grame de miez de nuca, 100 grame de ciocolata, 50 de grame de unt, zahar vanilat, un praf de sare. Pentru crema avem nevoie de 200 grame de ciocolata, 500 de grame de frisca lichida, o lingura de granule de gelatina, 200 de grame de miez de nuca macinata. Pentru sirop avem nevoie de 100 grame de zahar, 100 ml de apa, patru linguri de rom, zahar vanilat. Pentru glazura avem nevoie de 200 grame de ciocolata, 50 de grame de unt, doua linguri cu lapte.


Mod de preparare: Amesteca untul cu zaharul, adauga ouale, miezul de nuca tocat, ciocolata topita, zahar vanilat si sare. Amesteca cu telul intr-un vas pus in bain-marie. Adauga faina si omogenizeaza compozitia amestecand foarte usor. Toarna compozitia intr-o forma de tort cu pereti detasabili si da blatul la cuptor 30-45 de minute. Lasa blatul sa se raceasca si apoi insiropeaza-l (fierbe siropul la foc mic, 15 minute!). 

Amesteca cu mixerul, intr-un vas pus pe foc, in bain-marie, ingredientele pentru crema, mai putin nuca. Cand crema este legata, adauga nuca. Intinde crema de blat si monteaza tortul. Topeste ciocolata, adauga untul si laptele, toarna uniform pe suprafata tortului din centru catre exterior. Tortul trebuie tinut doua ore in frigider inainte de a fi servit.

Sursa

 


Citește și:

Sambata aceasta, de la ora 15:00, in “ROventura”, George Mihai si Andreea Stravoiu, la “vanatoare de diamante negre” prin padurile Muresului

Cele mai bune analgezice naturale. Scapă de dureri fără medicamente

Nicos dezvăluie adevărul despre fosta soție: "S-a terminat, asta e!"

Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i Romania”. Romanii. speriati de saracie mai mult decat de pandemie

Sfatul zilei de astăzi, sâmbătă 24 octombrie 2020. Săgetătorii fac schimbări

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic sâmbătă, 24 octombrie 2020. Află ce zodie este în pericol să-şi piardă locul de muncă!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri