Cum sa faci tort de ciocolata pentru masa de Craciun! E simplu!

Cum sa faci tort de ciocolata pentru masa de Craciun! E simplu!
Cum sa faci tort de ciocolata pentru masa de Craciun! E simplu!

Daca vrei sa mananci ceva bun in aceste zile de sarbatoare, prepara acest tort.

 

Pentru blat avem nevoie de 200 grame de faina, sase oua, 150 grame zahar, 150 grame de miez de nuca, 100 grame de ciocolata, 50 de grame de unt, zahar vanilat, un praf de sare. Pentru crema avem nevoie de 200 grame de ciocolata, 500 de grame de frisca lichida, o lingura de granule de gelatina, 200 de grame de miez de nuca macinata. Pentru sirop avem nevoie de 100 grame de zahar, 100 ml de apa, patru linguri de rom, zahar vanilat. Pentru glazura avem nevoie de 200 grame de ciocolata, 50 de grame de unt, doua linguri cu lapte.
Mod de preparare: Amesteca untul cu zaharul, adauga ouale, miezul de nuca tocat, ciocolata topita, zahar vanilat si sare. Amesteca cu telul intr-un vas pus in bain-marie. Adauga faina si omogenizeaza compozitia amestecand foarte usor.
Toarna compozitia intr-o forma de tort cu pereti detasabili si da blatul la cuptor 30-45 de minute. Lasa blatul sa se raceasca si apoi insiropeaza-l (fierbe siropul la foc mic, 15 minute!).
Amesteca cu mixerul, intr-un vas pus pe foc, in bain-marie, ingredientele pentru crema, mai putin nuca. Cand crema este legata, adauga nuca. Intinde crema de blat si monteaza tortul. Topeste ciocolata, adauga untul si laptele, toarna uniform pe suprafata tortului din centru catre exterior.
Tortul trebuie tinut doua ore in frigider inainte de a fi servit.
Sursa

Pentru blat avem nevoie de 200 grame de faina, sase oua, 150 grame zahar, 150 grame de miez de nuca, 100 grame de ciocolata, 50 de grame de unt, zahar vanilat, un praf de sare. Pentru crema avem nevoie de 200 grame de ciocolata, 500 de grame de frisca lichida, o lingura de granule de gelatina, 200 de grame de miez de nuca macinata.

Pentru sirop avem nevoie de 100 grame de zahar, 100 ml de apa, patru linguri de rom, zahar vanilat. Pentru glazura avem nevoie de 200 grame de ciocolata, 50 de grame de unt, doua linguri cu lapte.


Mod de preparare: Amesteca untul cu zaharul, adauga ouale, miezul de nuca tocat, ciocolata topita, zahar vanilat si sare. Amesteca cu telul intr-un vas pus in bain-marie. Adauga faina si omogenizeaza compozitia amestecand foarte usor.
Toarna compozitia intr-o forma de tort cu pereti detasabili si da blatul la cuptor 30-45 de minute. Lasa blatul sa se raceasca si apoi insiropeaza-l (fierbe siropul la foc mic, 15 minute!). 

Amesteca cu mixerul, intr-un vas pus pe foc, in bain-marie, ingredientele pentru crema, mai putin nuca. Cand crema este legata, adauga nuca. Intinde crema de blat si monteaza tortul. Topeste ciocolata, adauga untul si laptele, toarna uniform pe suprafata tortului din centru catre exterior.
Tortul trebuie tinut doua ore in frigider inainte de a fi servit.

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum a resimțit Mihai Mitoșeru, divorțul părinților săi? Acesta s-a bazat foarte mult pe susținerea venită din partea mamei sale, Camelia Mitoșeru! "E genul de mamă care face orice pentru copilul ei!"

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Soțul Teodorei Marcu nu mai e om, la jumătate de an de când tânăra a fost ucisă! Ce se întâmplă cu el. Dezvăluiri cutremurătoare: „Din ce în ce mai greu…”

După o perioadă de TĂCERE, Alina Sorescu face noi confesiuni dureroase despre ce s-a întâmplat în viața ei alături de Alexandru Ciucu și a scos la iveală DETALII TULBURĂTOARE: " Dacă nu făceam așa, mă acuza că..."CE A FĂCUT pentru a o controla

Alina Sorescu, dezvăluiri cutremurătoare: „Chiar dacă simțeam că unele lucruri nu sunt în regulă, nu aveam curajul să le recunosc.”

Imagini spectaculoase de la nunta celebrului Feyyaz Şerifoğlu, protagonistul serialului "Fata de la fereastră"! Iată cine este soția îndrăgitului actor

Breaking news pentru românii cu probleme de sănătate!


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies