Cum sa faci rapid o delicioasa prajitura cu mere


Iata o reteta de prajitura cu mere rapida si delicioasa, care iti aduce aminte de copilarie.

Ingrediente:
Blat: 7 linguri ulei, 7 linguri lapte, 2 linguri zahar, o jumatate pachet de unt/margarina, un ou, un plic de praf de copt, un praf de sare, faina cat cuprinde.
Umplutura: 2 kilograme de mere, o lingurita de scortisoara macinata, 3 linguri stafide, zahar dupa gust.

Mod de preparare
Merele spalate si curatate de coaja se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Le stoarceti si le amestecati cu scortisoara, stafidele si zaharul dupa gust.

Intr-un bol incapator puneti toate ingredientele pentru aluat si framantati bine pana obtineti un aluat omogen de consistenta moale. Impartiti coca in doua jumatati aproximativ egale.

Tapetati o tava de cuptor cu hartie de copt - daca nu aveti folositi putin unt si faina. Intindeti o foaie din jumatate de aluat astfel incat sa se ridice putin pe peretii tavii de copt. Intindeti uniform compozitia de mere, apoi, intindeti a doua jumatatea de aluat.
Prajitura se coace la foc mic - in cuptorul preincalzit - pana ce va capata o culoarea aurie.

Sursa: sanatate.bzi.ro

DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

Povestea fetei de la țară cu 10 absolut la Evaluarea Națională. „Tot timpul mi-am dorit să merg la mare, dar dacă nu s-a putut... O să merg într-o bună zi”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri