Cum sa faci prajitura cu iaurt si frisca! Este o minune a bucatariei!


Cum sa faci prajitura cu iaurt si frisca! Este o minune a bucatariei!

Daca vrei sa incerci un desert usor, aceasta este solutia potrivita pentru tine.

 

INGREDIENTE
250 g pişcoturi
150 g almette cu smantana
150 g zahar pudra
esenta de vanilie
200 ml frisca lichida
500 g iaurt cu piersici
2 plicuri gelatina granule
700 g compot piersici
100 ml frisca
Timp de preparare: sub 60 minute
MOD DE PREPARARE
Tapetam o
forma de chec cu folie alimentara.  Piscoturile le trecem prin sucul stors din compot si cu ele tapetam marginile formei de chec. Taiem putin din fiecare piscot.
Gelatina o hidratam in 200 ml suc din compot, timp de 10 minute, apoi o topim pe foc mic, fara a o da in clocot.
Crema de branza cu smantana o amestecam cu zaharul pudra, adaugam apoi esenta devanilie, iaurtul de fructe (cine doreste poate pune in iaurt, piersici din compot taiate marunt), gelatina topita si frisca batuta spuma.
Crema obtinuta o turnam in forma de chec tapetata cu piscoturi.Peste crema asezam din nou piscoturi. si dam la frigider de seara pana dimineata sau cel putin pentru 4 ore.
Rasturnam invers pe un platou.
Decor: piersicile din compot le taiem felii si le asezam pe prajitura.Frisca o mixam spuma tare si decoram prajitura cu ea, dupa cum doreste fiecare.
Sursa

INGREDIENTE

250 g pişcoturi
150 g almette cu smantana
150 g zahar

pudra
esenta de vanilie
200 ml frisca lichida
500 g iaurt cu piersici
2 plicuri gelatina granule
700 g compot piersici
100 ml frisca

Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE


Tapetam o forma de chec cu folie alimentara.  Piscoturile le trecem prin sucul stors din compot si cu ele tapetam marginile formei de chec. Taiem putin din fiecare piscot.

Gelatina o hidratam in 200 ml suc din compot, timp de 10 minute, apoi o topim pe foc mic, fara a o da in clocot.


Crema de branza cu smantana o amestecam cu zaharul pudra, adaugam apoi esenta devanilie, iaurtul de fructe (cine doreste poate pune in iaurt, piersici din compot taiate marunt), gelatina topita si frisca batuta spuma.

Crema obtinuta o turnam in forma de chec tapetata cu piscoturi.Peste crema asezam din nou piscoturi. si dam la frigider de seara pana dimineata sau cel putin pentru 4 ore.

Rasturnam invers pe un platou.

Decor: piersicile din compot le taiem felii si le asezam pe prajitura.Frisca
o mixam spuma tare si decoram prajitura cu ea, dupa cum doreste fiecare.

Sursa

 


Abonează-te pe

Citește și:

Trei semne care îți arată că ești abuzat emoțional. Cum depistezi abuzatorul?

Cum făceau amor femeile în URSS. Practica șochează și acum!

MESAJE de 8 MARTIE 2021: Urări și felicitări pentru femeile dragi vouă! Surprinde-ți mama, iubita, bunica, soacra, FIICA, sora, soția, amanta, șefa sau colega cu un mesaj de...

Rețetă de pâine neagră pe care o poți face rapid și ușor acasă

8 MARTIE 2021. IDEI de cadouri pentru femei: Topul cel mai bune idei de cadouri pentru mamă, iubită, bunică, soacră, soră, soție, FIICĂ, șefă sau colegă de 08.03.2021!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic marți, 9 martie 2021! Află ce zodie poate ieși dintr-o afacere, relație de cuplu sau colaborare!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri