Cum sa faci cele mai gustoase gogosi dietetice la cuptor!


Ori de cate ori ti se face pofta de ceva dulce, in loc sa dai iama in rafturile cu dulciuri ale supermarketurilor, prepara-ti aceste delicioase gogosi.

 

INGREDIENTE
320 g faina
14 g drojdie proaspata sau 5-6 g drojdie uscata
120 ml lapte integral
20 g unt pentru compozitie
50 g zahar pudra
Un ou
Esenta de vanilie
Coaja de lamaie
Un varf de cutit de sare
Unt topit, 2 linguri de lapte si 5 linguri zahar pudra pentru finisare
MOD DE PREPARARE
Pentru inceput, incalzeste laptele, apoi adauga zaharul pudra si untul amestecand incontinuu pana cand acestea se topesc. Ia laptele de pe foc si lasa-l sa se raceasca.
Intre timp, amesteca faina, cu sarea, cu drojdia, apoi fa o scobitura in mijlocul acestor ingrediente si adauga aici oul, laptele caldut, esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie. Framanta aluatul rezultat timp de 5 minute, pana cand devine elastic si omogen. Acopera-l cu o carpa si lasa-l la dospit aproximativ o ora, timp in care isi va dubla volumul.
Dupa scurgerea timpului, presara faina pe blatul de lucru si tapeteaza cu hartie de copt tava in care vei coace gogosile. Intinde aluatul cu sucitorul, astfel incat sa rezulte o foaie de aproximativ 1,5 cm grosime. Pentru a decupa gogosile din aluat, te poti folosi fie de forme rotunde, fie de pahare. Decupeaza cercuri, pe care apoi asaza-le in tava de copt. Acopera tava cu un prosop pentru ca aluatul sa mai creasca. Intre timp, incalzeste cuptorul.
Dupa scurgerea timpului, unge gogosile cu doua linguri de lapte si introdu-le in cuptor, la foc mediu, timp de 10 minute. Odata rumenite, scoate-le din cuptor si unge-le cu unt topit, dupa care rostogoleste-le prin zahar pudra.
Sursa

INGREDIENTE

320 g faina
14 g drojdie proaspata sau 5-6 g drojdie uscata
120 ml lapte integral
20 g unt pentru compozitie
50 g zahar pudra
Un ou
Esenta de vanilie
Coaja de lamaie
Un varf de cutit de sare
Unt topit, 2 linguri de lapte si 5 linguri zahar pudra pentru finisare

MOD DE PREPARARE

Pentru inceput, incalzeste laptele, apoi adauga zaharul pudra si untul amestecand incontinuu pana cand acestea se topesc. Ia laptele de pe foc si lasa-l sa se raceasca.

Intre timp, amesteca faina, cu sarea, cu drojdia, apoi fa o scobitura in mijlocul acestor ingrediente si adauga aici oul, laptele caldut, esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie. Framanta aluatul rezultat timp de 5 minute, pana cand devine elastic si omogen. Acopera-l cu o carpa si lasa-l la dospit aproximativ o ora, timp in care isi va dubla volumul.

Dupa scurgerea timpului, presara faina pe blatul de lucru si tapeteaza cu hartie de copt tava in care vei coace gogosile. Intinde aluatul cu sucitorul, astfel incat sa rezulte o foaie de aproximativ 1,5 cm grosime. Pentru a decupa gogosile din aluat, te poti folosi fie de forme rotunde, fie de pahare. Decupeaza cercuri, pe care apoi asaza-le in tava de copt. Acopera tava cu un prosop pentru ca aluatul sa mai creasca. Intre timp, incalzeste cuptorul.

Dupa scurgerea timpului, unge gogosile cu doua linguri de lapte si introdu-le in cuptor, la foc mediu, timp de 10 minute. Odata rumenite, scoate-le din cuptor si unge-le cu unt topit, dupa care rostogoleste-le prin zahar pudra.

Sursa

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Ella de la Puterea Dragostei, declaraţii şocante! "Cică eu am vrut să mă sinucid"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri