Cum sa faci cel mai bun strudel cu stafide! Incearca reteta asta!

Cum sa faci cel mai bun strudel cu stafide! Incearca reteta asta!
Cum sa faci cel mai bun strudel cu stafide! Incearca reteta asta!

Aceasta reteta este delicioasa, se face repede si ai nevoie de putine ingrediente.

 

Ingrediente: Faina 1,3 kg, drojdie de bere 50 g, lapte 700 ml, zahar pudra 500 g, unt 180 g, oua 10, sare, scortisoara, lamai 2, migdale 250 g, nuci 250 g, stafide 250 g.
Mod de preparare: Din 250 ml lapte, drojdie si o parte din faina se face o maia, ca pentru cozonac, care se lasa sa creasca la cald. Separat, se freaca, intr-un vas, untul cu 180 g zahar, adaugand, pe rand, galbenusurile, sarea, coaja de lamaie si laptele cald. Se amesteca totul cu maiaua crescuta pana se obtine o pasta fluida. Separat, se bat albusurile, se amesteca cu compozitia de mai sus si, apoi, se framanta cu faina ramasa pana se obtine un aluat omogen. Aluatul se lasa sa creasca, intr-un loc cald, acoperit cu un servet. Dupa dospire, se imparte aluatul in doua parti egale si se intind, cu sucatorul, doua foi groase de 1/2 cm.
Se unge fiecare foaie cu unt topit, se impacheteaza din patru parti, de la margine spre mijloc, dand foii forma patrata. Se lasa cateva minute pe planseta, sa mai creasca, apoi se intinde foaia din nou, se unge cu unt si se presara cu urmatorul amestec: migdale cu nuci barotate, stafide, zahar pudra, coaja de lamaie si putina scortisoara pisata. Se ruleaza, apoi, foaia de la baza spre latura din afara, se aseaza intr-o forma unsa cu unt si se da la cuptor.
Dupa ce s-a copt, se serveste ca atare, taiat felii sau feliile se reaseaza in tava si se rumenesc la cuptor.
Sursa
http://retete-adunate.ro/reteteprajituri.html

Ingrediente: Faina 1,3 kg, drojdie de bere 50 g, lapte 700 ml, zahar pudra 500 g, unt 180 g, oua 10, sare, scortisoara, lamai 2, migdale 250 g, nuci 250 g, stafide 250 g.



Mod de preparare: Din 250 ml lapte, drojdie si o parte din faina se face o maia, ca pentru cozonac, care se lasa sa creasca la cald. Separat, se freaca, intr-un vas, untul cu 180 g zahar, adaugand, pe rand, galbenusurile, sarea, coaja de lamaie si laptele cald. Se amesteca totul cu maiaua crescuta pana se obtine o pasta fluida. Separat, se bat albusurile, se amesteca cu compozitia de mai sus si, apoi, se framanta cu faina ramasa pana se obtine un aluat omogen.
Aluatul se lasa sa creasca, intr-un loc cald, acoperit cu un servet. Dupa dospire, se imparte aluatul in doua parti egale si se intind, cu sucatorul, doua foi groase de 1/2 cm. Se unge fiecare foaie cu unt topit, se impacheteaza din patru parti, de la margine spre mijloc, dand foii forma patrata. Se lasa cateva minute pe planseta, sa mai creasca, apoi se intinde foaia din nou, se unge cu unt si se presara cu urmatorul amestec: migdale cu nuci barotate, stafide, zahar pudra, coaja de lamaie si putina scortisoara pisata.
Se ruleaza, apoi, foaia de la baza spre latura din afara, se aseaza intr-o forma unsa cu unt si se da la cuptor. Dupa ce s-a copt, se serveste ca atare, taiat felii sau feliile se reaseaza in tava si se rumenesc la cuptor.

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ce semne ar fi prevestit tragedia care s-a întâmplat cu Ion Drăgan și ce au observat internauții în ultimele fotografii cu el, din preajma sărbătorilor: “Pământiu...prevestea infarct.”

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

Ultimul mesaj postat de Ion Drăgan înainte să moară. Ce a vrut să transmită, de fapt, artistul în ultima sa postare. CONFESIUNEA lasă fanii fără suflare

Cum arată Crăciunul pentru Mariana Moculescu și ce dorințe are pentru anul 2026: „Viața se poate schimba brusc.”

La ce concluzie au ajuns Robert și Lia după camera roșie. Cum va reacționa Filip: ,,Ești îndrăgostită”

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies