Cum sa faci cea mai gustoasa fasole cu ciolan de 1 decembrie!


Cum sa faci cea mai gustoasa fasole cu ciolan de 1 decembrie!

Daca stai acasa astazi, invata sa prepari cea mai delicioasa reteta de fasole cu ciolan.

 

Iata ce aveti de facut: puneti, de cu seara, la inmuiat, 1 kg fasole boabe marunte, pe care inainte o spalati bine de tot si in mai multe ape. Lasati-o peste noapte in apa, la inmuiat, cu un pumn de sare grunjoasa. Recomand fasolea marunta, fiindca e cea mai frageda varianta de fasole boabe (spre deosebirie de soiurile cu bob mare).
Dimineata sau oricand a doua zi, puneti-o la fiert.
Cand da in clocot, varsati apa si spalati-o din nou si puneti-o intr-o noua apa. Eu va sfatuiesc s repetati aceasta operatiune de vreo 3-4 ori. In apa finala, pe langa fasole, mai adaugati: 2 morcovi mari, 3 cepe mici, 1 telina, 1 radacina de patrunjel si 1 pastarnac. Puneti langa toate acestea si un cartof mic, taiat in doua. O sa-l scoateti in final, dar acesta absoarbe o mare parte din elementele care produc, ulterior, gaze intestinale.
Lasati totul la fiert si in acest timp, intr-un vas separat, puneti la fiert ciolanul afumat, intreg, in apa si cateva boabe de piper, un pahar de vin si 3-4 foi de dafin. Lasati sa fiarba cel putin 2 ore, pana se desprinde carnea de pe os.
Cand continutul ambelor vase este fiert, intr-un ceaun puneti la calit vreo 2 cepe si morcovul fiert din fasole, taiat cubulete mici.
Trantiti fasolea cu ceva zeama in care a fiert, apoi ciolanul fiert in vin si mirodenii, desfacut fasii, in acelasi ceaun, impreuna cu foile de dafin, adaugati vreo 6-8 linguri de bulion si, daca aveti in casa putin kaizer afumat, trageti vreo cateva cubulete repede la tigaie si adaugati-le in fasole. Spre sfarsit, puneti si o mana de patrunjel proaspat tocat.
Sursa

Iata ce aveti de facut: puneti, de cu seara, la inmuiat, 1 kg fasole boabe marunte, pe care inainte o spalati bine de tot si in mai multe ape.

Lasati-o peste noapte in apa, la inmuiat, cu un pumn de sare grunjoasa. Recomand fasolea marunta, fiindca e cea mai frageda varianta de fasole boabe (spre deosebirie de soiurile cu bob mare).

Dimineata sau oricand a doua zi, puneti-o la fiert. Cand da in clocot, varsati apa si spalati-o din nou si puneti-o intr-o noua apa. Eu va sfatuiesc s repetati aceasta operatiune de vreo 3-4 ori. In apa finala, pe langa fasole, mai adaugati: 2 morcovi mari, 3 cepe mici, 1 telina, 1 radacina de patrunjel si 1 pastarnac. Puneti langa toate acestea si un cartof mic, taiat in doua. O sa-l scoateti in final, dar acesta absoarbe o mare parte din elementele care produc, ulterior, gaze intestinale.

Lasati totul la fiert si in acest timp, intr-un vas separat, puneti la fiert ciolanul afumat, intreg, in apa si cateva boabe de piper, un pahar de vin si 3-4 foi de dafin. Lasati sa fiarba cel putin 2 ore, pana se desprinde carnea de pe os.

Cand continutul ambelor vase este fiert, intr-un ceaun puneti la calit vreo 2 cepe si morcovul fiert din fasole, taiat cubulete mici. Trantiti fasolea cu ceva zeama in care a fiert, apoi ciolanul fiert in vin si mirodenii, desfacut fasii, in acelasi ceaun, impreuna cu foile de dafin, adaugati vreo 6-8 linguri de bulion si, daca aveti in casa putin kaizer afumat, trageti vreo cateva cubulete repede la tigaie si adaugati-le in fasole. Spre sfarsit, puneti si o mana de patrunjel proaspat tocat.

Sursa

 


Abonează-te pe

Citește și:

Ion Șmecherul s-a stins din viață foarte tânăr! Câți ani avea, de fapt, protejatul familiei Sterp

Monica Gabor și Mr. Pink au pus iar ”paie pe foc”! Cum i-au surprins paparazzi

Tușești sau ai gâtul iritat? Sfaturi esenţiale pentru a trece cu bine peste iarnă

DESCOPERĂ: 5 tipuri de paltoane pentru femei și cum să le porți corect

DESCOPERĂ: Cine este CĂTĂLIN SCĂRLĂTESCU. Biografie: data nașterii, vârstă, copilărie, de ce nu s-a însurat

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Fashion

Prognoza modei cu Irisha. Soare sau tunete și fulgere pentru ținutele purtate de Andreea Bălan, Cristina Ich, Feli, Iuliana Luciu, Nicole Cherry, Halsey și Monica Bellucci

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri