Cum sa faci cea mai delicioasa prajitura turceasca, dupa reteta lui Gordon Ramsay


Celebrul bucatar Gordon Ramsay ne da o reteta de prajitura turceasca cu iaurt si sirop de citrice.

 

Ingrediente pentru prajitura: 6 oua mari, 600 gr de iaurt, 150 gr de zahar tos, 75 gr de faina amestecata cu un sfert de pliculet de drojdie uscata de 7 gr, coaja rasa fin si zeama de la o lamaie, un varf de cutit de sare de mare fina.
Pentru siropul de citrice, aveti nevoie de: 126 gr de zahar tos, 125 ml de apa, coaja rasa fin si zeama de la o lamaie, coaja rasa fin si zeama de la o portocala,1 lingurita de apa de flori de portocal sau de trandafir.
Mod de preparare
Se preincalzeste cuptorul, se spala lamaile si portocala cu apa calduta si le stergem foarte bine Se unge o forma de tort rotunda pe care se pune hartie de copt. Se mixeaza  galbenusurile cu zaharul, pana se obtine o compozitie cremoasa.  Se cerne faina amestecata cu drojdia deasupra si se incorporeaza treptat in compozitie. Se adauga iaurtul, coaja si zeama de lamaie si se amesteca. In alt bol, se bat albusurile cu un praf de sare pana se intaresc. Le amestecam cu atentie in compozitia de prajitura. Se pune amestecul in forma de tort si se baga la cuptor timp de 50-60 de minute, pana se rumeneste pe deasupra, creste si este bine coapta. Se scoate prajitura din forma dupa ce s-a racit.
Siropul de citrice se prepara dupa cum urmeaza: se pun toate ingredientele intr-o oala si se da in clocot. Micsoram flacara si lasam sa fiarba la foc mic 7-10 minute, pana cand lichidul scade cu o treime si capata consistenta de sirop. Se lasa la racit. Apoi, rasturnam prajitura pe un platou si punem uniform cu o lingura sirop pe intreaga suprafata.
Se poate servi cu iaurt gros sau smantana grasa. Pofta buna!
Sursa

Ingrediente pentru prajitura: 6 oua mari, 600 gr de iaurt, 150 gr de zahar tos, 75 gr de faina amestecata cu un sfert de pliculet de drojdie uscata de 7 gr, coaja rasa fin si zeama de la o lamaie, un varf de cutit de sare de mare fina.

Pentru siropul de citrice, aveti nevoie de: 126 gr de zahar tos, 125 ml de apa, coaja rasa fin si zeama de la o lamaie, coaja rasa fin si zeama de la o portocala,1 lingurita de apa de flori de portocal sau de trandafir.

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul, se spala lamaile si portocala cu apa calduta si le stergem foarte bine Se unge o forma de tort rotunda pe care se pune hartie de copt. Se mixeaza  galbenusurile cu zaharul, pana se obtine o compozitie cremoasa.  Se cerne faina amestecata cu drojdia deasupra si se incorporeaza treptat in compozitie. Se adauga iaurtul, coaja si zeama de lamaie si se amesteca. In alt bol, se bat albusurile cu un praf de sare pana se intaresc. Le amestecam cu atentie in compozitia de prajitura. Se pune amestecul in forma de tort si se baga la cuptor timp de 50-60 de minute, pana se rumeneste pe deasupra, creste si este bine coapta. Se scoate prajitura din forma dupa ce s-a racit.

Siropul de citrice se prepara dupa cum urmeaza: se pun toate ingredientele intr-o oala si se da in clocot. Micsoram flacara si lasam sa fiarba la foc mic 7-10 minute, pana cand lichidul scade cu o treime si capata consistenta de sirop. Se lasa la racit. Apoi, rasturnam prajitura pe un platou si punem uniform cu o lingura sirop pe intreaga suprafata.

Se poate servi cu iaurt gros sau smantana grasa. Pofta buna!

Sursa

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Care este adevăratul nume al frumoasei Bernadett de la ”Puterea Dragostei”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri