Cum să faci cea mai bună ZACUSCĂ de vinete. Ingredientul secret pe care puțină lume îl știe!


Cum să faci cea mai bună ZACUSCĂ de vinete. Ingredientul secret pe care puțină lume îl știe!

Zacusca de vinete cu gogoşari este una dintre cele mai simple reţete. Se conservă în borcane închise ermetic, cu o pojghiţă de ulei deasupra.

Ingrediente:

6 kg de vinete
6 kg roşii coapte6 kg gogoşari (sau ardei capia roşii)
4 kg ceapă
2 ardei iuţi
1 l ulei de floarea-soarelui
o căpăţână de usturoi (opţional)
5-6 linguri sare
piper şi boia dulce, după gust



Mod de preparare:

Vinetele, coapte pe plită sau în cuptor, se curăţă de coajă şi se lasă la scurs două-trei ore, într-o sită. Gogoşarii şi ardeii iuţi se curăţă de cotor, se spală bine în apă rece şi se taie cuburi măricele. Ceapa se taie solzişori (nu prea mici). Într-o cratiţă adâncă se pune ulei la încins. Se adaugă gogoşarii şi ceapa şi se lasă să se călească. Între timp, vinetele se toacă folosind o lingură de lemn. Când gogoşarii au început să se înmoaie, se adaugă vinetele. Roşiile se spală, se înlătură cotorul, se taie cuburi şi se pun peste prăjeală. Se amestecă uşor cu o lingură de lemn. Se pune sarea, se potriveşte de piper şi boia, usturoi, apoi se acoperă cratiţa şi se fierbe la foc mic, aproximativ o oră. Se amestecă des, cu lingura de lemn, având grijă să nu se prindă de cratiţă. Când zeama a scăzut, se ia de pe foc.

Citeste si: Ce păţeşti dacă înghiţi sâmburi de măsline? Explicaţia incredibilă pe care nu ţi-a dat-o nimeni până acum!

Citeste si: COD GALBEN de caniculă! Țara ia foc! Populația trebuie să se adăpostească! HARTA zonelor afectate

Sursa


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

Surpriză la Puterea Dragostei! Cine sunt favoriții săptămânii

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri