Cum recuperezi rapid și ușor maioneza tăiată


Cum recuperezi rapid și ușor maioneza tăiată

Maioneza tăiată se poate recupera rapid, fără mari eforturi. Noi vă învățăm cum să faceți acest lucru, cu doar câteva ingrediente.


In articol:

Dacă vi s-a întâmplat să vi se taie maioneza, nu intrați în panică! Nu este nevoie să o aruncați și să faceți alta. Maioneza se poate repara, dacă știți câteva trucuri.

Ce faceți când se taie maioneza

Cu siguranță ați trecut măcar o dată prin neplăcuta experiență cu maioneza tăiată. În acel moment, primul lucru la care vă gândiți este să aruncați sosul și să vă apucați să faceți altul, de la început.

Dacă vi se mai întâmplă asta, rețineți câteva trucuri, ca să nu mai fie nevoie să irosiți toată munca.

Cel mai simplu lucru pe care îl puteți face ca să reparați maioneza tăiată este să puneți în ea apă fierbinte.

După aceea, amestecați ușor în maioneză, până va fi omogenă.

Prima dată turnați o lingură de apă fierbinte, amestecați și în cazul în care tot nu s-a reparat, puneți încă o lingură și amestecați iar.

Cu ajutorul apei, celelalte ingrediente se vor lega mai ușor, iar gălbenușul de ou se va amesteca mult mai bine cu uleiul.

Un alt truc al bucătarilor este acela de a pune un gălbenuș de ou peste maioneză.

Gălbenușul trebuie să fie la temperatura camerei și trebuie încorporat cu mișcări lente în maioneză.

De asemenea, puteți să puneți sare în maioneză, ca să se repare. Acest lucru poate să vă strice însă gustul maionezei, în sensul că puteți obține un sos prea sărat. Așadar, aveți grijă la cantitatea de sare pe care o folosiți.

Trucuri pentru o maioneză mai consistentă

În cazul în care vi se pare că maioneza pe care ați preparat-o este prea subțire, tot ce trebuie să faceți este să puneți în ea o lingură de muștar.

Nu folosiți niciodată însă muștar direct din frigider, ci lăsați-l să ajungă la temperatura camerei.

De altfel, toate ingredientele pe care le puneți în maioneză trebuie să fie la temperatura camerei, pentru că altfel se vor tăia, din cauza diferențelor de temperatură.

Nu uitați să puneți zeama de lămâie în maioneză, încă de la început. Aceasta trebuie stoarsă atunci. în niciun caz nu folosiți suc de lămâie cumpărat!

Pentru a obține o maioneză perfectă, trebuie să știți că aceasta se prepară încet, fără să vă grăbiți. Dacă veți amesteca repede, în încercarea de a fi gata în doar câteva minute, riscați să vi se taie maioneza sau să nu aibă consistența dorită.

Maioneza face parte din preparatele care necesită răbdare și mai mult timp petrecut în bucătărie. Asta nu înseamnă că se face greu, ci pur și simplu este mai migăloasă.


Abonează-te pe

Citește și:

O formulă pentru relaţii durabile. Crezi ca o cunosti?

Emma Răducanu are un IUBIT celebru! Detalii picante despre idila lor

Simptome ale unui mariaj sortit divorţului

21 SEPETEMBRIE 2021: Horoscop zilnic marţi, 21 septembrie 2021. O zodie are mare nevoie de odihnă!

Vremea de luni, 20 septembrie 2021, anuntul ANM: vreme calda!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Cine a câştigat jocul de amuletă la Asia Express – 19 septembrie 2021. Care este legenda Calului Troian, al cărui simbol se află în Çanakkale – Turcia

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri