Află din rândurile următoare care este rețeta bunicii Gherghina de gogoșari murați.
Bunica Gherghina se pregătește intens pentru venirea anotimpului rece. Astfel, ca orice gospodină, s-a apucat să își facă proviziile pentru iarnă. De aceea, bunica Gherghina a pregătit gogoșari murați și a împărtășit rețeta cu urmăritorii săi din mediul online.
„ A venit toamna și pregătim murăturile pentru iarnă. Puneți mâna și învățați, mamaie, că părinții mei puneau gogoșari întregi într-o putină de lemn.
Rețeta bunicii Gherghina de gogoșari murați
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Prăjitură cu mere, desertul pregătit de bunica Gherghina. “E o bunătate, să încercați și voi.”
Ingrediente:
Potrivit informațiilor oferite de bunica Gherghina, avem nevoie de următoarele ingrediente:
- morcov
- ceapă
- boabe de piper
- boabe de muștar
- foi de dafin
- frunze de țelină
- ardei grași
- zahăr
- sare
- oțet
Mod de preparare:
Bunica Gherghina a explicat, pas cu pas, modul de preparare al gogoșarilor murați.
Procesul este unul simplu și rapid.„Punem într-un borcan câteva feliuțe de morcov și câteva de ceapă. În continuare, punem câteva boabe de piper și câteva boabe de muștar. Începem cu gogoșarii. Și foi de dafin punem, frunze de țelină. Am terminat de pus ardeii la borcan și începem să punem două lingurițe de zahăr la fiecare borcan. Urmează câte o linguriță de sare la fiecare borcan.