Chef Adi Hădean a explicat rețeta unui desert altfel, extrem de delicios.
Adi Hadean este un bucătar român renumit, care a debutat în lumea radioului la vârsta de 17 ani și a lucrat în acest domeniu timp de 13 ani. În paralel, acesta a mers cu pasiunea pentru bucătărie, iar ulterior a devenit juratul unei emisiuni culinare. A publicat până acum mai multe cărți de bucate și a fondat inclusiv o asociație care oferă cursuri gratuite pentru tinerii ce vor să învețe tainele bucătăriei.
Cum pregătește chef Adi Hădean frișca pentru ananasul copt?
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Într-o postare din mediul online, bucătarul a explicat cum face frișca pentru ananasul copt, o frișcă făcută exclusiv din smântână lichidă, cu 35% grăsime. Adaugă în ea zahărul și esența de vanilie, iar ulterior vine cu două linguri de smântână acră. Întreaga compoziție este adăugată peste ananasul copt. Pentru cei care vor să afle și cum poate fi realizat acesta, bucătarul a explicat, într-o altă postare, faptul că folosește cardamon, schinduf, coriandru boabe, piper, sare, coajă de lămâie și un sirop făcut din cojile ananasului cu puțin zahăr, iar rezultatul final este unul cu adevărat delicios.
“Ideea cu frișca (ananasul copt vi l-am mai arătat) e că mie îmi place mai cu personalitate. Frișca făcută exclusiv din smântână dulce e un pic așa, nicicum. Motiv pentru care procedez astfel: pun în congelator un vas metalic (am unul din cupru) și-l las acolo 10 minute. Pun apoi în vas smântână lichidă (nu-mi place frișca vegetală) cu 35% grăsime. Bat smântâna cu un tel cam 3 minute, până se îngroașă.