Bucătarul Adi Hădean a dezvăluit secretul adăugat pentru a prepara o varză dulce cu pacetta, absolut gustoasă.
Unul dintre cei mai cunoscuți bucătari, bloggeri culinari și scriitori, de la noi din țară, Adi Hădean, se bucură de succes pe plan profesional, fiind apreciat tocmai pentru faptul că reușește de fiecare dată să ducă gastronomia într-o zonă artistică. Astfel, celebrul bucătar obișnuiește să fie activ pe rețelele de socializare, acolo unde postează deseori diverse rețete, din dorința de a împărtăși cunoștințele sale culinare și cu restul persoanelor care îi urmăresc activitatea de zi cu zi.
Printre nenumăratele rețete pe care le-a pregătit, Adi Hădean a preparat recent și varză dulce cu pancetta, pe care a postat-o pe contul său de Instagram. Pe lângă ingredientele principale (varză dulce și pancetta), bucătarul a adăugat și câteva ingrediente printre care se află și vin alb, dar și verdeață, în special mărar. Se pare că această rețetă este pe placul celebrului bucătar și se servește simplă sau alături de alte preparate, fie că este vorba despre paste, ouă sau chiar cârnați.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Varză dulce cu pancetta, pregătită de chef Adi Hădean

Ingrediente
- varză dulce
- pancetta
- mărar
- puțin vin alb, sec
Mod de preparare
- “Varza asta nouă e foarte pe gustul meu. Gătită așa, în grăsimea pe care o lasă pancetta ținută pe foc mic până se face jumară. De ce pancetta și nu slana noastră afumată? Pentru că porcul crud uscat are o dulceață faină, care nu se mai simte după afumare.
- Slana afumată e foarte bună cu varză murată, care-i la fel de puternică.
- Varza dulce merită atingeri delicate. În combinația asta se potrivește mărarul, dar să nu fie mult. Merge și o gură de vin alb, sec.
- Ce faci cu varza gătită așa? O mănânci așa cum e sau o amesteci cu paste fierte, o pui peste o felie de pâine cu maia unsă cu cremă de brânză, o pui lângă un ou fript sau un cârnat copt.”,