Cum îți găsești motivația pentru a slăbi


Dietele care ne pot ajuta să slăbim sunt diverse, iar beneficiile lor se văd cu ochiul liber. Însă ce ne facem atunci când nu ne găsim motivația pentru a urma o astfel de dietă?


In articol:

Aflați din rândurile următoare cum vă puteți găsi mai exact motivația pentru a slăbi. În plus, descoperiți și 4 trucuri despre cum vă puteți menține motivația într-un proces lung de slăbire.

 

Cum îți găsești motivația pentru a sl ăbi

În primul și-n primul rând, așa numita “ cheie principală ”, pentru a pierde totodată în greutate, dar și a ne menține ulterior o greutate optimă, nu ține doar de alimentație și de mișcare, ci și de atitudine. Aceasta este cea care face diferența, atunci când vine vorba despre rezultatele dorite sau nedorite, în urma unei diete.

Tocmai din cauza faptului că pierderea în greutate ar trebui să fie un proces încet, care să dureze pe un termen mai lung, iar efectele trebuie să se mențină, există în permanență pericolul de a renunța pe parcurs.

Prin urmare, motivația reprezintă un element cheie care nu trebuie să lipsească din orice dietă.

Motivația pentru a slăbi poate să fie găsită prin intermediul scopului. Cu cât vă gândiți mai mult la scopul pentru care o veți începe în primul rând, cu atât mai mult vă veți dori să ajungeți cât mai repede în acel punct. La fel cum la început este mai greu să vă găsiți motivația, la fel de greu este și pe parcurs, atunci când trebuie să o mențineți, pentru a vă bucura de rezultatele dorite.

de ce nu am vointa sa slabesc

Citeste si: De ce se pune ficatul în lapte. Care este secretul?

 

Trucuri pentru a v ă menține motivația de a slăbi

Definiți-vă motivația

Prin urmare, primul lucru pe care ar trebui să îl facem în momentul în care simțim că începem să ne pierdem motivația pentru dieta pe care o urmăm, ar fi bine să ne amintim care este motivul pentru care ne-am dorit să începem această dietă în

primul rând, iar apoi pentru ce am luat această decizie. De fiecare dată când vom avem astfel de “căderi”, este bine să ne amintim de ce am luat această decizie, iar dacă motivul care stă la baza deciziei este îndeajuns de puternic, vă veți reveni foarte ușor.

Bineînțeles că motivele sunt diferite de la persoană la persoană, însă printre acestea se pot număra și următoarele:

  • Pentru că am x probleme cu sănătatea și vreau să mă fac bine
  • Pentru că îmi doresc să fiu cât mai pregătit pentru un concurs la care voi participa
  • Pentru că vreau să încap în rochia de nuntă
  • Pentru că vreau să câștig un concurs de Miss
  • Pentru a arăta bine pe plajă
  • Pentru că m-am îngrășat destul de mult în ultimii ani și sunt peste greutatea mea normală
  • Pentru că așa mă voi simți eu mai bine în propria piele
  • Mă voi simți mai încrezătoare la locul de muncă

Recompensați-vă pe parcurs

Bineînțeles că fiecare dietă în parte reprezintă un proces dificil, însă cu toate acestea, dacă nu reușim să gestionăm modul în care le încadrăm, ele vor fi percepute în mintea noastră ca o pedeapsă. Prin urmare, în momentul în care ceva este interzis, tentația este și mai mare. Iar pentru a evita acest lucru, este bine ca din când în când, în funcție de evoluția pe care o aveți, să vă mai oferiți și câte o recompensă.

Această recompensă nu va consta în gustări care pot interveni în dieta voastră, ci se bazează mai mult pe o rochie nouă sau o nouă pereche de cercei, un masaj sau o zi la spa, o coafură nouă sau o nouă culoare de păr, un echipament de sport nou etc..

motivatia de a slabi

Citeste si: Dieta Dr. Nowzaradan. Principii de bază, alimente permise, sugestie de meniu

Nu v ă cântăriți zilnic

Cel mai bine ar fi ca la începutul acestui proces să vă cântăriți, în jur de o dată pe săptămână sau o dată la 2 săptămâni. Astfel, este posibil să vă simțiți mult mai motivate dacă vă veți cântări des. Trebuie să țineți cont de faptul că ar trebui să vă cântăriți întotdeauna în aceeași zi stabilită a săptămânii, dimineața.

Cu toate acestea, ar trebui să scăpați de obsesia gramelor în minus de pe cântar și să vă trăiți viața, în această perioadă ca și cum nu ați fi la dietă. Astfel, vă veți relaxa și va fi extrem de benefic pentru întreg procesul!

Țineți un jurnal

Un jurnal poate în general, să vă motiveze pe termen lung și vă poate ajuta totodată să observați mai bine, posibilele erori care vă țin în loc procesul de slăbire. Fie că este vorba despre o agendă în care notați zilnic ceea ce consumați și câtă mișcare faceți, fie că este vorba despre o aplicație pe telefon, oricare dintre aceste două variante vă va ajuta cu adevărat.

filme care te motiveaza sa slabesti

Citeste si: Cum slăbești 6 kilograme în 7 zile utilizând dieta cu PĂTRUNJEL. Care este planul alimentar?


Abonează-te pe

Citește și:

Cum slăbești 6 kilograme în 7 zile cu dieta cu supă de varză

Banii le aduc fericirea! Ce a primit Andra de la Măruță, unele femei doar visează!

Alimente care accelerează arderea grăsimilor

Ce trebuie să mănânci ca să slăbești 1 kg pe săptămână

Dieta de slăbit 7 kg într-o săptămână. Principii de bază și sugestie de meniu

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Nicole Cherry, despre operațiile estetice! Are sau nu artista intervenții la nivelul feței: „Nu aș avea de ce să mint”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri