Cum faci cei mai buni gogoșari în oțet pentru iarnă


Cum faci cei mai buni gogoșari în oțet pentru iarnă

Gogoșarii în oțet sunt nelipsiți iarna din casele românilor. Iată cum trebuie să procedați pentru a pregăti și dumneavoastră acasă cei mai buni gogoșari.


In articol:

Nu există iarnă fără murături și mai ales fără gogoșari. Aceștia merg de minune lângă o friptură sau chiar alături de diferite mâncăruri de post, asta pentru că tot se apropie Postul Crăciunului. Noi vă învățăm cum să puneți gogoșari în oțet, rapid și eficient. 

Gogoșarii în oțet, vedetele murăturilor

Există mai multe rețete de gogoșari în oțet, dar cei fără fierbere rezistă mai bine și rămân și mai tari. Și pentru că mai avem puțin și ne luăm adio și de la toamnă, cel puțin din punct de vedere calendaristic, este momentul potrivit să ne apucăm să punem murături. 

Puteți pune gogoșari și fără să folosiți conservant.

Dacă totuși vreți să fiți mai sigură că aceștia vor rezista mai bine pe întreaga durată a iernii, puteți pune un vârf de cuțit de conservant la aproximativ 3 kilograme de gogoșari. 

Secretul gogoșarilor tari stă în folosirea hreanului. Pe lângă acesta, bineînțeles că veți folosi și boabe de piper, frunze de țelină, piper sau frunze de dafin. Această rețetă de gogoșari în oțet va fi gata în aproximativ 30 de minute.

Ingrediente pentru 5 borcane de gogoșari în oțet:

  • 4 kg de gogoșari
  • 350 ml de oțet (cel de 9 grade este perfect)
  • 250 g de zahăr tos
  • 90 g de sare (aveți grijă să folosiți sare pentru murături, cea care nu are iod)
  • un vârf de cuțit de conservant (puteți să renunțați la acest ingredient, dacă nu vreți să folosiți deloc conservant)
  • boabe de piper negru
  • frunze de dafin
  • hrean
  • frunze de țelină

Cum se pregătesc gogoșarii în oțet

În primul rând, trebuie să spălați bine gogoșarii. După aceea, curățați-i de semințe și de cotoare. Gogoșarii se taie în fâșii nici prea groase, dar nici prea subțiri. Curățați și hreanul și tăiați-l în fâșii lungi. 

Luați un castron, în care puneți oțetul, sarea și zahărul și amestecați bine. Trebuie să se dizolve în totalitate atât sarea, cât și zahărul. Nu puneți niciun pic de apă în această compoziție. Dacă vreți să folosiți conservant, îl veți pune tot acum. 

După aceea, puneți bucățile de gogoșar într-un castron cât mai încăpător. Turnați peste ele compoziția din oțet, sare și zahăr. Adăugați și frunzele de dafin, hreanul, dar și boabele de piper. Acoperiți castronul cu gogoșari cu un prosop de bucătărie sau cu folie de plastic, cum credeți că vă e mai la îndemână. 

Gogoșarii trebuie lăsați în această saramură pentru cel puțin 12 ore. Păstrați castronul la temperatura camerei, nu este nevoie să-l dați pe balcon. După ce a trecut acest timp, veți observa că gogoșarii vor lăsa destul de multă zeamă. 

Sterilizați borcanele în care veți pune gogoșarii și lăsați-le să se răcească. După aceea, așezați gogoșarii, puneți și hrean și apoi turnați saramura. Nu uitați să puneți în borcane și boabele de piper din zeamă. Se pun capacele la borcane și se bagă în cămară.


Abonează-te pe

Citește și:

Rugăciunea de dimineață. Cum să te rogi după ca să-ți meargă bine toată ziua

Romică Țociu, anunț ȘOC după 27 de ani de căsnicie: ”Au fost trei luni îngrozitoare...”

Mare păcat! Ce trebuie să evite femeile însărcinate în ziua de Sfinții Constantin și Elena

Cine este Albert Oprea din Casa Iubirii. „E o provocare”

Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce fostul iubit a confirmat despărțirea: „L-am prins la un party interesant cu domnișoare”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

Cât timp se fierbe grișul

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri