Cum dezgheți carnea în doar 5 minute. Trucul la îndemâna oricui

Cum dezgheți carnea în doar 5 minute. Trucul la îndemâna oricui
Cum dezgheți carnea în doar 5 minute. Trucul la îndemâna oricui

Poți dezgheța carnea în doar 5 minute! Nu, nu este imposibil. Tot ceea ce trebuie să faci este să apelezi la un truc, care este accesibil tuturor.

Carnea de la congelator poate da bătăi de cap oricărei gospodine, mai ales dacă sunteți pe grabă și aveți nevoie să o dezghețați cât mai repede. Nu trebuie însă să mai așteptați ore în șir până când carnea va fi gata de preparare. 

Trucul care te ajută să dezgheți carnea imediat

Atunci când vreți să gătiți o mâncare cu carne, dar nu aveți proaspătă, ci trebuie să o scoateți din congelator, puteți pierde destul de mult timp, până când aceasta se va dezgheța.

Asta dacă vreți să o lăsați să se dezghețe de la sine. 

În caz contrar, atunci când vă grăbiți, puteți apela la un truc, care o să vă scoată imediat din impas. Aveți nevoie doar de două oale și de apă caldă. Carnea se va dezgheța în doar 5 minute. 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Așezați o oală cu gura în jos și puneți carnea pe ea. Deasupra bucăților de carne puneți a doua oală, care trebuie să fie pe jumătate plină cu apă caldă. Așteptați câteva minute și gata, carnea va putea fi folosită în mâncare. 

Există și o explicație pentru care carnea se dezgheață foarte repede în acest fel. Se știe că metalul conduce căldura. Astfel, căldura din aer va ajunge în carne și o va ajuta să se dezghețe mult mai repede.

În plus, greutatea oalei care este deasupra cărnii transferă căldură pe o suprafață mai mare. 

Metode de dezghețare a cărnii

Dacă nu vreți să folosiți trucul de mai sus sau nu credeți că va da rezultate, există și alte metode care vă pot ajuta, chiar dacă nu sunt la fel de rapide. Iată care sunt acestea:

  • scufundarea cărnii în apă rece

Puneți carnea înghețată într-o pungă din plastic, care să se închidă foarte bine.

În supermarket-uri găsiți pungi care se închid ermetic și care sunt perfecte pentru astfel de procedee. După aceea, punga în care se află carnea trebuie așezată într-o oală cu apă la temperatura camerei, nu caldă sau fierbinte. 

Citește și: Cât costă o noapte de cazare la mare de la 1 iunie! Prețurile în Mamaia ajung la 750 de lei pe noapte- kanald.ro

Citește și: Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news- stirilekanald.ro

La fiecare 20 de minute, schimbați apa, tot cu una la temperatura camerei. Procedați în acest fel, până când carnea va fi dezghețată complet. 

  • cuptorul cu microunde

Chiar dacă nu este o metodă sănătoasă, puteți apela la ea, dacă chiar vă grăbiți. Carnea înghețată trebuie scoasă din punga în care a stat la congelator și pusă într-un vas care merge băgat la cuptorul cu microunde.

Apăsați butonul ”Defrost” și carnea va fi gata de preparare. 

Aveți grijă să o gătiți imediat și în niciun caz nu mai băgați carnea la frigider, pentru că se va strica. 



Citește și:

Hipotensiune ortostatică – cauze și mecanisme subiacente

Horoscop Gemeni Iunie 2024. Nativii Gemeni vor o mărire de salariu

Unica IMAGINE care a scăpat pe net cu Carmen Iohannis în costum de baie! Toți au rămas uluiți

Cum a fost suprins Florin Piersic în ambulanță?! Starea lui este clară

Cum au fost întâmpinați fiii vrăjitoarei Sidonia după ce au ieșit din închisoare. Autorii crimei din Padina, așteptați cu muzică și șampanie

Sonia a pierit fulgerător, chiar în Săptămâna Mare! Avea doar 19 ani

Robi a dat cărțile pe față și a recunoscut că este gelos pe Patrick! Concurentul a chemat-o pe Virginia în camera roșie și a întâmpinat-o cu un buchet de bujori! Iată ce mărturisiri neașteptate și-au făcut cei doi

"Fata mea putrezește în mormânt, el..." - Mărturiile șocante ale mamei Monicăi, fata moartă în accidentul din Timiș


Cookies