Cu ce se mănâncă brânza RACLETTE


Cu un conținut ridicat de grăsimi și o aromă remarcabilă, brânza Raclette se consumă mai ales în lunile de vară, alături de o varietate de alte produse. Află cu ce se mănâncă brânza Raclette și cum poți pregăti cea mai simplă și delicioasă rețetă.


In articol:

Aromată și cu o textură aparte, brânza Raclette a devenit ingredientul cheie în foarte multe rețete tradiționale, deși este un produs lactat consumat încă din Evul Mediu. Iată care este istoria acestui tip de brânză și cum poți pregăti cea mai simplă rețetă.

Citeste si: Garnitura pentru BURGERI. "Când vrem să slăbim tăiem carbohidrații din dietă, doar că fără ei nu prea rezistăm."

Cu ce se mananca branza Raclette

Cu ce se mananca branza Raclette

[Sursa foto: Unsplash]

Ce este brânza Raclette

Brânza Raclette își are originea în cantonul Valais, Elveția, numele acesteia provenind de la cuvântul franțuzesc „a răzui”.

Acesta face referire atât la tipul de brânză, cât și la mâncarea alături de care este servită. Legenda spune că a luat naștere în Evul Mediu, când fermierii încălzeau brânza la foc deschis și o puneau pe deasupra diferitelor feluri de mâncare.

Așadar, în timpul iernilor, ciobanii elvețieni se așezau în fața șemineului, tăiau în două roata de brânză și o puneau în apropierea focului.

Brânza topită era mai apoi răzuită pe o bucată de pâine, pe cartofi fierți, sau pe carne. Odată cu apariția și răspândirea electricității, a fost inventat un dispozitiv special pentru acest tip de brânză.

Bârnza autentică Raclette este produsă din lapte de vaci care se hrănesc pe timpul verii cu iarbă proaspătă și cu fân de pajiște iarna, rezultând așadar o brânză aromatică, puțin picantă. De regulă, aceasta este topită fie într-un grătar special pentru raclette, fie folosind o mașină profesională, iar mai apoi turnată peste fiecare fel de mâncare. Iată cu ce se mănâncă brânza Raclette și cum poți prepara rețeta perfectă, pe care cu siguranță o vei mai repeta.

Citeste si: Cu ce se mănâncă BURGERUL. "Nimic din ceea ce este comestibil nu este nici periculos, nici nesănătos.”

Cu ce se mananca branza Raclette

Cu ce se mananca branza Raclette

[Sursa foto: Unsplash]

Cu ce se mănâncă brânza Raclette

De obicei, o roată de brânză Raclette este tăiată pe jumătate și mai apoi încălzită pe foc sau sub un grătar special. Astfel, pe măsură ce este topită în jurul cojii, brânza poate fi răzuită și adaugată peste mâncare, de la paste și până la cartofi gătiți sub diferite forme.

Cu ce se mănâncă brânza Raclette? Acest tip de brânză se produce astăzi în conformitate cu o rețetă transmisă de-a lungul generațiilor și are o aromă proaspătă, lăptoasă, ușor acră, dominată de note de plante și fructe. Așadar, brânza Raclette este consumată de regulă peste cartofi fierți și legume (ciuperci, dovlecei, roșii, salată verde) și mezeluri precum salam, prosciutto sau jambon. În materie de vinuri, aceasta este de regulă asociată cu cel alb sec de regulă Riesling.

Citeste si: Cu ce se poate înlocui DROJDIA. „Pâinea cu drojdie creşte rapid (în câteva ore) prin fermentaţie alcoolică, iar cea cu maia creste lent (1-2 zile) prin fermentaţie lactică."

Cu ce se mananca branza Raclette

Cu ce se mananca branza Raclette

[Sursa foto: Unsplash]

Rulou cu branza Raclette

Ingrediente

- 5 ouă
- 450 gr cartofi
- 1 ceapă
- 300 gr brânză Raclette
- 4 felii de șuncă presată
- sare și piper după gust

Mod de preparare:

Pentru început, decojește cartofii și trece-i prin răzătoare. Mai apoi bate ouăle și adaugă sarea, piperul sau alte condimente pe care le preferi. Poți adăuga, de exemplu, boia dulce sau puțin busuioc. Amestecă totul, iar mai apoi adaugă ceapa tăiată mărunt. Amestecul se poziționează uniform într-o tavă mare și se pune la cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30 de minute.

După ce s-a terminat timpul, scoate tava și las-o să se răcească. Ulterior, întoarce-o și pune toată compoziția pe o hârtie de copt. Aranjează feliile de brânză Raclette peste, iar mai apoi pune și șunca presată. Rulează tot blatul și adaugă-l în cuptor pentru încă 5 minute.

După ce ai scos ruloul din cuptor, așteaptă câteva minute să se răcească, iar mai apoi servește-l alături de roșii proaspete, castraveți, salată, ceapă verde sau măsline verzi.


Abonează-te pe

Citește și:

Ce inseamna amestecul de miere si scortisoara si la ce te ajuta

Cauza oficială a decesului Reginei Elisabeta. Documentul a fost semnat de fiica ei, Prințesa Anne

Ultimele cuvinte ale lui Alexandru Arșinel, pe patul de moarte: 'Doamneee, te rog…'

Pui cu smântână ca la bunica. Rețeta delicioasă care îți va trezi amintiri

Cu ce se mănâncă scoicile. Acestea sunt bogate în acizi grași Omega-3, magneziu și potasiu

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Calendar ortodox 6 octombrie 2022. Ce sărbătoare este joi?
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri