Crema de zahar ars ca la mama acasa! Acesta este gustul copilariei!


Aceasta reteta are exact gustul copilariei tale. Se prepara foarte usor.

 

Ingrediente: Lapte 1 L, zahar 400 g, oua 8, zahar vanilat, unt, rom 50 ml.
Mod de preparare: Se caramelizeaza 200-250 g de zahar, intr-o cratita de 1,5-2 litri, pana capata culoarea aurie-roscata si se intinde, uniform, pe intreaga suprafata interioara a vasului. Se lasa vasul la racit. Separat, se fierbe laptele cu zaharul vanilat si apoi se lasa sa se raceasca. In alt vas, se bat ouale cu restul de zahar, adaugand laptele caldut, putin cate putin. Compozitia obtinuta se toarna in cratita cu zahar caramelizat si se fierbe, in bain-marie, 30-40 minute. Dupa ce s-a racit, se rastoarna pe un platou. Pentru cei ce doresc un plus de aroma, se poate adauga, in sirop, putin rom.
Sursa
Sursa foto

Ingrediente: Lapte 1 L, zahar 400 g, oua 8, zahar vanilat, unt, rom 50 ml.

Mod de preparare:
Se caramelizeaza 200-250 g de zahar, intr-o cratita de 1,5-2 litri, pana capata culoarea aurie-roscata si se intinde, uniform, pe intreaga suprafata interioara a vasului. Se lasa vasul la racit. Separat, se fierbe laptele cu zaharul vanilat si apoi se lasa sa se raceasca. In alt vas, se bat ouale cu restul de zahar, adaugand laptele caldut, putin cate putin. Compozitia obtinuta se toarna in cratita cu zahar caramelizat si se fierbe, in bain-marie, 30-40 minute. Dupa ce s-a racit, se rastoarna pe un platou. Pentru cei ce doresc un plus de aroma, se poate adauga, in sirop, putin rom.

Sursa
Sursa foto

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

S-a deslușit misterul! Am aflat ce i-a spus Prodanca lui Alexa chiar înainte să-l lovească! EXCLUSIV

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri