Crema cu caise si glazura de ciocolata! Desertul perfect de weekend

Crema cu caise si glazura de ciocolata! Desertul perfect de weekend
Crema cu caise si glazura de ciocolata! Desertul perfect de weekend

Aceasta crema se face usor si este desertul perfect! Iata cum se prepara.

 

Ingrediente:
– 5 oua
– 200 g unt
– 2-3 caise proaspete sau din compot
– 150 g ciocolata
– 2 linguri cacao fara zahar
– 100 g zahar
– 2 linguri de stafide
– 4 linguri coniac
Glazura de ciocolata:
– 100 g ciocolata amaruie
– 20 g unt
– 1 lingura miere
Mod de preparare
Caisele taiate cubulete (daca sunt din compot vor fi scurse bine) se pun intr-un bol impreuna cu stafidele si coniacul si se lasa astfel cel putin 1 ora.
Se topeste ciocolata in bain-marie cu 2 linguri de apa, amestecand continuu. Untul se bate cu zaharul pana devine spuma, in care se incorporeaza ciocolata calduta, dupa care si galbenusurile unul cate unul. Se adauga caisele si stafidele scurse si la final albusurile batute spuma.
Se unge cu unt o tava de chec si se pudreaza cu cacao.
Se toarna in ea crema de mai sus, se acopera cu folie de bucatarie si se da la congelator pentru minim 6-7 ore.
Glazura de ciocolata: Ciocolata amaruie se pune la topit cu mierea si cu 3 linguri de apa. Dupa ce se ia vasul de pe foc se adauga 20 g unt.
Crema din congelator se rastoarna pe un platou si se decoreaza cu glazura de ciocolata.
Sursa

Ingrediente:

– 5 oua
– 200 g unt
– 2-3 caise proaspete sau din compot
– 150 g ciocolata
– 2 linguri cacao fara zahar
– 100 g zahar
– 2 linguri de stafide
– 4 linguri coniac

Glazura de ciocolata:

– 100 g ciocolata amaruie
– 20 g unt
– 1 lingura miere

Mod de preparare

Caisele taiate cubulete (daca sunt din compot vor fi scurse

bine) se pun intr-un bol impreuna cu stafidele si coniacul si se lasa astfel cel putin 1 ora.

Se topeste ciocolata in bain-marie cu 2 linguri de apa, amestecand continuu. Untul se bate cu zaharul pana devine spuma, in care se incorporeaza ciocolata calduta, dupa care si galbenusurile unul cate unul. Se adauga caisele si stafidele scurse si la final albusurile batute spuma.

Se unge cu unt o tava de chec si se pudreaza cu cacao.
Se toarna in ea crema de mai sus, se acopera cu folie de bucatarie si se da la congelator pentru minim 6-7 ore.

Glazura de ciocolata: Ciocolata amaruie se pune la topit cu mierea si cu 3 linguri de apa. Dupa ce se ia vasul de pe foc se adauga 20 g unt.

Crema din congelator se rastoarna pe un platou si se decoreaza cu glazura de ciocolata.

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cristina Teleanu, despre prima vacanță după cinci ani. Unde a ajuns și ce a găsit acolo: “Nu-mi permit să merg în stațiuni unde totul este exagerat de scump.”

PONT: Stilul vestimentar pe care îl folosești, dar nu știi aceste detalii

Ce a apărut în locul in care Mălina Guler și-a dat ultima suflare. Ipoteze șocante circulă pe internet: „Ar fi căzut 15-20 de persoane din acel bloc… au mai murit 3”

Edi, primele declarații după ce a fost eliminat din „Casa Iubirii”! CE A PUTUT să spună fostul concurent despre Moldo și Dorobanțu abia după ce a plecat acasă: „O să rămân în relații bune cu amândoi probabil. Nu am rămas certat cu nimeni”

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Teo Trandafir și Ilinca Vandici vă aduc la „Follow us!” emoţia Crăciunului în trei ediții de colecţie

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies