Crema cu caise si glazura de ciocolata! Desertul perfect de weekend


Aceasta crema se face usor si este desertul perfect! Iata cum se prepara.

 

Ingrediente:
– 5 oua
– 200 g unt
– 2-3 caise proaspete sau din compot
– 150 g ciocolata
– 2 linguri cacao fara zahar
– 100 g zahar
– 2 linguri de stafide
– 4 linguri coniac
Glazura de ciocolata:
– 100 g ciocolata amaruie
– 20 g unt
– 1 lingura miere
Mod de preparare
Caisele taiate cubulete (daca sunt din compot vor fi scurse bine) se pun intr-un bol impreuna cu stafidele si coniacul si se lasa astfel cel putin 1 ora.
Se topeste ciocolata in bain-marie cu 2 linguri de apa, amestecand continuu. Untul se bate cu zaharul pana devine spuma, in care se incorporeaza ciocolata calduta, dupa care si galbenusurile unul cate unul. Se adauga caisele si stafidele scurse si la final albusurile batute spuma.
Se unge cu unt o tava de chec si se pudreaza cu cacao. Se toarna in ea crema de mai sus, se acopera cu folie de bucatarie si se da la congelator pentru minim 6-7 ore.
Glazura de ciocolata: Ciocolata amaruie se pune la topit cu mierea si cu 3 linguri de apa. Dupa ce se ia vasul de pe foc se adauga 20 g unt.
Crema din congelator se rastoarna pe un platou si se decoreaza cu glazura de ciocolata.
Sursa

Ingrediente:

– 5 oua
– 200 g unt
– 2-3 caise proaspete sau din compot
– 150 g ciocolata
– 2 linguri cacao fara zahar
– 100 g zahar
– 2 linguri de stafide
– 4 linguri coniac

Glazura de ciocolata:

– 100 g ciocolata amaruie
– 20 g unt
– 1 lingura miere

Mod de preparare

Caisele taiate cubulete (daca sunt din compot vor fi scurse bine) se pun intr-un bol impreuna cu stafidele si coniacul si se lasa astfel cel putin 1 ora.

Se topeste ciocolata in bain-marie cu 2 linguri de apa, amestecand continuu. Untul se bate cu zaharul pana devine spuma, in care se incorporeaza ciocolata calduta, dupa care si galbenusurile unul cate unul. Se adauga caisele si stafidele scurse si la final albusurile batute spuma.

Se unge cu unt o tava de chec si se pudreaza cu cacao. Se toarna in ea crema de mai sus, se acopera cu folie de bucatarie si se da la congelator pentru minim 6-7 ore.

Glazura de ciocolata: Ciocolata amaruie se pune la topit cu mierea si cu 3 linguri de apa. Dupa ce se ia vasul de pe foc se adauga 20 g unt.

Crema din congelator se rastoarna pe un platou si se decoreaza cu glazura de ciocolata.

Sursa

 


Citește și:

Guvernul introduce noi restricții? Executivul poate opri traficul pe timpul nopții!

A murit! Gabriela Cristea este devastată! ”A făcut pancreatită...”

Moșii de Toamnă 2020: cea mai puternică rugăciune pe care trebuie să o rostești de Sâmbăta Morților

Moșii de Toamnă 2020. Ce tradiții trebuie să respecți în Sâmbăta Morților?

Horoscop zilnic sâmbătă, 31 octombrie 2020. Află ce zodie are probleme cu stima de sine!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

ANM a făcut anunțul neașteptat: Cod galben de ninsori și viscol.

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri